Internațional

Nici fetele nu s-au putut impune la Mondialul de lupte de la Moscova

R. Moldova a fost reprezentată în concursul feminin de încă o sportivă, Ludmila Cristea. Dar nici ea, în pofida unui palmares impresionant consemnat anterior, nu a reuşit să obţină un rezultat mai bun în categoria de greutate de până la 59 de kilograme. Într-o dispută dramatică cu Kelsey Campbel din SUA, Ludmila a pierdut cu 3-4. Deoarece luptătoarea americană a pierdut în sferturi, Cristea a părăsit prematur competiţia.

Ludmila Cristea are în palmares două titluri de vicecampioană europeană, obţinute la Moscova (2006) şi Tampere (2008). Este multiplă campioană naţională la judo, premiantă a Campionatelor Europene şi Mondiale de sambo, participantă la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000) în turneul de judo şi la Olimpiada de la Beijing (2008).

Astfel, ca şi la concursul de lupte greco-romane, moldovenii nu au “spart gura târgului” nici în turneul de lupte feminine.

Astăzi, la Moscova vor intra în concurs luptătorii de stil liber: Lotul Republicii Moldova include şapte sportivi: Alexandru Chirtoacă (55 kg), Andrei Perpeliţa (60 kg), Vladimir Gotişan (66 kg), Roman Dermenji (74 kg), Petru Ianulov (84 kg), Nicolae Ciobanu (96 kg), Andrei Podsevalnicov (120 kg).

Este de remarcat însă că doi conaţionali de ai noştri vor lupta pentru selecţionatele altor ţări. Astfel, Ghenadie Tulbea va reprezenta statul Monaco, iar Anatol Guidea – va lupta pentru Bulgaria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *