Astăzi 25 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:28
Abonamente

Opinii & Editoriale 16 Mai 2017, ora 09:48    Din editia print

Marime Font

Niciodată în singurătate

Suntem oameni și suntem slabi. Uneori ne străduim din răsputeri să fim mai credincioși, mai buni, mai responsabili. De cele mai multe ori nu ne prea iese.

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Dar știm un lucru: dacă avem sau nu iubire. Pentru cei din jur, dar mai ales pentru Dumnezeu. Și iubirea ne poate salva. Fiindcă avem momente când fie ne bucurăm de viață, fie devenim prea egoiști, fie suntem prea obosiți ca să reușim să ne rugăm cum trebuie.

Și în aceste momente în care eul nostru copleșește timpul pe care ar trebui să i-L dăm Domnului nostru Iisus Hristos, există un gând simplu care ne poate ține în legătură cu El. Iisus e cu noi. Iar gândul acesta ne poate păzi de hulă, de răutate, de indiferență.Chiar și atunci când muncim două săptămâni neîntrerupt sau când suntem într-un (egoist și) fascinant concediu. E suficient să ne amintim că Iisus nu ne părăsește. Și nu e cu noi ca să ne spioneze dacă facem bine sau dacă greșim, ci e din dragostea aceea cu care Dumnezeu mai întâi a iubit lumea. Dragoste de care noi nu suntem vrednici, nici în stare a o dobândi sau a o simți noi înșine.

Iubirea cu care Dumnezeu acoperă lumea e cea în care ne iartă, e cea în care Iisus a acceptat să moară pentru noi, cea în care S-a oferit pe Sine pentru viața lumii.

Dacă am avea această dragoste în gând, dacă am ști în permanență, oricât de obosiți am fi sau oriunde ne-am afla, că în dragostea Lui, Iisus rămâne veșnic cu noi, am reuși să devenim mai buni chiar și atunci când nu ar fi scopul nostru principal.
E foarte important să conștientizăm că relația cu Dumnezeu nu e ca cea cu părinții, pe care poți să îi telefonezi o dată pe săptămână, să îi vizitezi o dată pe lună, fără să aibă acces mai mult la noi decât le oferim.

Relația cu Dumnezeu e una permanentă. Dacă accepți dragostea Lui și dacă deschizi ușa inimii (ce are mâner doar pe dinăuntru), El devine (cum de altfel și e!) aerul pe care îl respiri. Atotprezența lui e în primul rând permanență. De aceea nu trebuie să ne lăsăm copleșiți de tristețe în singurătate sau de uitare printre prieteni, ci să ținem acest gând ca pe o rugăciune: Tu ești cu mine.
 

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Februarie 2018, ora: 15:08

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol

Obiectele mărunte ingerate de copii le pun viața într-un adevărat pericol Din editia print

Baterii, agrafe, piuneze, monede, piese de la jucării – aceste și alte obiecte mărunte pot deveni un adevărat pericol când sunt lăsate pe mâna unui copil de vârstă mică, care nu este supravegheat de un adult.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md