Actualitate

Nicolae Osmochescu, doctor în drept, profesor universitar

În anii 1974-1977 este doctorand la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat „M.V. Lomonosov” din Moscova, unde obține gradul ştiinţific de doctor în dreptul internaţional. În perioada 1973-1990, Nicolae Osmochescu activează în calitate de lector, lector superior, docent, şef de catedră la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova.

În perioadele 1990-1992 şi 1994-1995 deţine funcţia de prim-viceministru al Afacerilor Externe al Republicii Moldova. În anii 1993-1994 exercită funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova, Mircea Snegur.

La 22 februarie 1995 este desemnat în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din Republica Moldova, iar peste trei ani, la 25 septembrie, demisionează din funcţia de judecător.

Pe lângă activitatea profesională, Nicolae Osmochescu este autorul monografiilor „Dreptul internaţional în constituţiile statelor contemporane”, „Referendumul ca formă de exprimare directă a voinţei poporului”, „Protocolul şi eticheta diplomatică”. De altfel, acesta este conducătorul grupului de elaborare a Constituţiei Republicii Moldova.

Astăzi, Nicolae Osmochescu împlinește vârsta frumoasă de 70 de ani. Cu această ocazie, redacția ziarului TIMPUL, îi dorește multă sănătate, fericire și satisfacție de la cele realizate până acum! La mulți ani, stimate profesor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *