Ultima oră

Nicolae Timofti va promulga Legea cu privire la asigurarea egalităţii

„Eu am acceptat să devin preşedintele ţării fiind de acord cu programul Alianţei pentru Integrare Europeană şi noi am declarat că pentru Republica Moldova ca o idee naţională este integrarea în Uniunea Europeană. Dacă această lege este cerută pentru aderare, eu sunt înclinat mai mult spre promulgare”, a notat preşedintele.

Premierul Vlad Filat a declarat că Republica Moldova are o direcţie pe care şi-a asumat-o – integrarea europeană şi, atâta timp cât va fi la guvernare, împreună cu colegii săi nu va deraia de la acest curs şi va face totul ce este necesar să fie realizat acest obiectiv.

„Din păcate au fost foarte multe speculaţii, uitându-se că asemenea reglementări legale există în întreaga lume civilizată spre care noi mergem. Această lege a fost discutată într-o manieră foarte speculativă şi foarte tendenţios, având la bază în mare parte minciuna, fiindcă această lege stabileşte foarte clar criteriile, pornind de la noţiuni foarte clare ce înseamnă discriminare, cum este stabilită această discriminare”, a notat premierul.

Cât priveşte revolta feţelor bisericeşti, Vlad Filat a menţionat că în Republica Moldova biserica este separată de stat, iar atunci când te afli la guvernare trebuie să faci ceea ce este important nu pentru un grup sau altul, nu pentru o instituţie sau alta, ci pentru ţară în întregime.

Legea privind asigurarea egalităţii a fost adoptată vineri, 25 mai, de Parlament în două lecturi. Adoptarea legii constituie o condiţie a Uniunii Europene pentru ca Republica Moldova să avanseze în dialogul privind regimul liberalizat de vize.  

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *