Franța trebuie să adopte o atitudine mai dură față de suspecții de legături cu terorismul, prin crearea unor tribunale speciale și a unor centre de detenție în vederea creșterii securității, a estimat fostul președinte francez Nicolas Sarkozy într-un interviu acordat publicației 'Le Journal du Dimanche'.
Securitatea este un subiect esențial în perspectiva alegerilor prezidențiale de anul viitor din Franța, în contextul în care peste 230 de persoane au fost ucise în atacuri comise de militanți islamiști pe teritoriul francez începând din ianuarie 2015.
''Fiecare francez suspectat că are legături cu terorismul — întrucât consultă constant un website jihadist, comportamentul său arată semne de radicalizare sau el se află în contact cu persoane radicalizate — trebuie să fie plasat preventiv într-un centru de detenție'', a subliniat fostul șef al statului francez.
Sarkozy, care luna trecută și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din aprilie 2017, a adăugat că în lupta contra terorismului nu este loc pentru 'amabilități legale'.
Un sondaj realizat de Institutul francez pentru opinie public (IFOP) arată că în privința garantării securității țării francezii au cea mai mare încredere în fostul premier Alain Juppe, care este urmat în acest clasament de Nicolas Sarkozy și de premierul actual, Manuel Valls, în timp ce președintele Francois Hollande se situează abia pe poziția a opta.
Sursa: Agerpres
|
Au trecut 13 ani de la apariția acestei cărți. După ce, recent, am recitit-o, am trecut printr-un duș rece, re-lecturarea volumului fiind o îndeletnicire traumatizantă. De ce? Fiindcă mizeriile împotriva cărora luptam în anii 1997-2000 nu au dispărut, dimpotrivă, unele...
( ) Citeşte tot articolulErnest Hemingway, așa cum știți, e unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX, nu doar din America, ci din întreaga lume. El însuși - un personaj literar prin modul în care a ales să își trăiască viața. Voluntar în primul război mondial,...
( ) Citeşte tot articolulImediat după invazia Armatei Roșii în Basarabia, din 28 iunie 1940, autorităţile comuniste au început politica de sovietizare și rusificare a provinciei. Prin intermediul terorii, ridicată la nivel de politică de stat, conducerea sovietică a început arestarea elitei...
( ) Citeşte tot articolulRusia nu mai poate repeta cu succes scenariul din 2014, când „omuleții verzi” au invadat Crimeea, anexată apoi de Moscova și au declanșat conflictul din Donbas, e de părere ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba.
( ) Citeşte tot articolulDrumul Roman a fost descoperit de arheologii care descarca arheologic traseul autostrazii. Este o portiune de drum foarte bine conservat, in comuna Sutoru din Salaj. In apropiere e si castrul roman Optatiana. Drumul dateaza de aproape 2000 de ani dar nu va fi conservat, pentru ca, din...
( ) Citeşte tot articolul