Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 09:40
Abonamente

Bună Dimineața 11 Aprilie 2012, ora 05:34    Din editia print

Marime Font

NIT-ul şi comedienii americani

Noile Idei Televizate au devenit în ziua de vineri... „noi idei” fără de frecvenţă.  

 
 
 

Astea fiind întâmplate, postul de televiziune „fără pluralism jurnalistic” a intrat în gura întregii prese, iar retragerea în sine a licenţei de emitere a devenit subiect de maximă audienţă. În timp ce unii deschid şampanie în urma acestei retrageri de frecvenţă, spunând că NIT-ul nu e nicidecum o televiziune în toată regula, că e propagandă şi partizanat politic, alţii spun că libertatea de expresie este mai presus de toate.

Pentru mine, NIT-ul a fost întotdeauna un canal tv ale cărui ştiri mă amuzau la fel de tare precum o fac comedienii americani. Diferenţa dintre comedienii americani şi NIT este totuşi mare. Primii mi-s simpatici, iar ceilalţi nu îmi sunt deloc. Care om, prieten cu mintea sa, poate simpatiza diferitele spălări de creiere pe care le obişnuia NIT-ul?A dispărut un canal, fie el şi spălător de creiere şi de identitate. Cred totuşi că atunci când ceva dispare te apucă o tristeţe. Corect, nu pe sentimente ar trebui să ne bazăm când închidem o televiziune. N-o să aduc argumente, pe care le-au adus deja foarte bine mersi diferiţi formatori de opinie, de ce trebuie lăsat NIT-ul acolo unde era, o să spun doar că îmi pare rău că nu o să mai am parte de doza bestială de umor ca înainte. NIT şi RIP.

Un articol de: Victor Neaga
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md