Actualitate

Nivel sporit de siguranţă a pasagerilor la Aeroportul Internaţional Chişinău

Strategia aeroportului vizează modernizarea şi reînnoirea continuă a sistemelor şi echipamentelor aeroportuare, oferind, astfel, pentru cei ce aleg să călătorească de pe AIC condiţii de maxim confort şi siguranţă.
Astfel, complexul aerogării Aeroportului Internaţional Chişinău a fost dotat cu un sistem de detectare a incendiilor nou şi ultramodern. Sistemul BOLID este remarcabil prin precizia de detectare a incendiilor, reducând astfel din timpul de intervenţie şi localizare a eventualelor incendii iar securitatea antiincendiară din aerogară este la cel mai înalt nivel.

Elementele sistemului dat permit de a identifica cu cea mai mare exactitate locul de izbucnire a incendiului sau de răspândire a fumului, diminuând astfel din timpul de intervenţie a echipelor de pompieri şi accelerând procesul de localizare a posibilelor incendii. Sitemul BOLID reprezintă un sistem automat de sprinklere ce este destinat pentru înlăturarea imediată a incendiului, micşorând semnificativ posibilitatea de extindere în clădire. Pentru a sigura buna funcţionalitate a acestuia, a fost echipat utilizând ţevile sistemului Geberit Mapress care au o protecţie înaltă împotriva coroziunii graţie aliajului său cu un conţinut mare de molibden. Aceste piese sunt produse de către renumitul concern elveţian Geberit Group, fiind unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali specializaţi în promovarea de tehnologii sanitare. Fondată din 1874, compania dată este considerată un pionier în domeniul său, elaborând în mod constant tendinţe noi datorită soluţiilor inovatoare practicate.

Componentele sistemului antiincendiar din complexul aerogării AIC dispun de certificarea Vds şi marcaje „FM Approved”, deseori fiind utilizate şi în aplicaţii pentru construcţia de nave.

În rezultatul desfăşurării procesului de modernizare a terminalului aeroportului, la momentul actual, deservirea pasagerilor a devenit mai operativă şi eficientă şi cel mai important este că se realizează în maximă siguranţă.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *