Ultima oră

Noaptea Muzeelor la cea de-a patra editie

„Noaptea Muzeelor”, un eveniment cultural de exceptie, aflat sub inaltul patronaj al Consiliului Europei si UNESCO, la cea de-a patra editie a adunat o multime de oameni in muzeele din capitala. Muzeul National de Arheologie si Istorie a desfasurat, pe 16 mai, actiunea intitulata „O zi si o noapte la muzeu”, dedicata Zilei Internationale a Muzeelor si „Noptii Muzeelor”, care s-a incheiat la miezul noptii.

In curtea institutiei au fost organizate workshopul „Arta lutului. Interferente culturale” si o expozitie de ceramica. In incinta muzeului, publicului i-a atras atentia expozitia „Povestea fierului de calcat”, inaugurata in ziua respectiva. De asemenea, spiritul si ambianta secolelor demult apuse au fost redate prin proiectii video, personaje legendare si activitati interactive. Seara, Editura „Cartier” i-a invitat pe toti doritorii la un „ceai literar”, in cadrul unor discutii pe teme literare si nu numai.
Pe de alta parte, la Muzeul National de Arta a Moldovei a avut loc maratonul de desen cu genericul „Calatorind in jurul lumii”, inclusiv un festival de graffiti, organizat in colaborare cu Asociatia tinerilor plasticieni „Oberliht”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *