Eveniment

Noi facem TIMPUL: Lia Ciutac

Lia Ciutac s-a născut în dimineața zilei de 9 mai 1985. Deși născută la Chișinău, vacanțele le petrecea pe malul Prutului, în satul Criva, Briceni, acolo unde a învățat de la bunici dragostea față de natură și animale.

În timpul liceului a îndrăgit istoria, optând apoi să își continue studiile la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova. În perioada studenției, orele preferate erau despre civilizațiile antice care o impresionează prin nivelul avansat de dezvoltare.

Cu jurnalismul a cochetat din primii ani de studenție. A lucrat la câteva portaluri de știri, unde a început să cunoască din practică cum funcționează jurnalismul online. Totodată a descoperit pasiunea pentru călătorii. A cutreierat Moldova în lung și-n lat, găsind locuri frumoase și oameni deosebiți, pe care le vizitează de fiecare dată cu drag. Cea mai memorabilă călătorie a fost, totuși, la 8000 de km de casă, în China, țara cu cea mai bogată istorie a culturii. Și-a pus ca scop să viziteze și să cunoască cât mai multe destinații culturale.

Materialele recente ale Liei Ciutac sunt: „Cum afectează deprecierea rublei populația Republicii Moldova”, „Reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni a înghețat până la primăvară” și „La spital te îmbolnăvești văzând cu ochiul”.

Lia Ciutac: „Mereu am fost atrasă de jurnalism. Undeva în subconștient îmi doream să muncesc într-o echipă de profesioniști din acest domeniu. Visele devin realitate. Viața mi-a oferit ocazia să fac parte din echipa ziarului TIMPUL, să lucrez cot la cot cu persoanele care fac jurnalism adevărat”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *