Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Eveniment 30 Decembrie 2014, ora 19:08    Din editia print

Noi facem TIMPUL: Lia Ciutac

Marime Font

Foto: Ramin Mazur

La rugămintea mai multor cititori, începând cu ediția aniversară, vom prezenta echipa ziarului TIMPUL.
 

Lia Ciutac s-a născut în dimineața zilei de 9 mai 1985. Deși născută la Chișinău, vacanțele le petrecea pe malul Prutului, în satul Criva, Briceni, acolo unde a învățat de la bunici dragostea față de natură și animale.

În timpul liceului a îndrăgit istoria, optând apoi să își continue studiile la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova. În perioada studenției, orele preferate erau despre civilizațiile antice care o impresionează prin nivelul avansat de dezvoltare.Cu jurnalismul a cochetat din primii ani de studenție. A lucrat la câteva portaluri de știri, unde a început să cunoască din practică cum funcționează jurnalismul online. Totodată a descoperit pasiunea pentru călătorii. A cutreierat Moldova în lung și-n lat, găsind locuri frumoase și oameni deosebiți, pe care le vizitează de fiecare dată cu drag. Cea mai memorabilă călătorie a fost, totuși, la 8000 de km de casă, în China, țara cu cea mai bogată istorie a culturii. Și-a pus ca scop să viziteze și să cunoască cât mai multe destinații culturale.

Materialele recente ale Liei Ciutac sunt: „Cum afectează deprecierea rublei populația Republicii Moldova”, „Reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni a înghețat până la primăvară” și „La spital te îmbolnăvești văzând cu ochiul”.

Lia Ciutac: „Mereu am fost atrasă de jurnalism. Undeva în subconștient îmi doream să muncesc într-o echipă de profesioniști din acest domeniu. Visele devin realitate. Viața mi-a oferit ocazia să fac parte din echipa ziarului TIMPUL, să lucrez cot la cot cu persoanele care fac jurnalism adevărat”.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md