Actualitate

Noi facem TIMPUL: Natalia Jurminskaia

În clasa a XII-a, Natalia a început să-și exerseze capacitățile de jurnalist scriind mici materiale pentru ziarele de limbă rusă din țară. De aceea, după ce a absolvit liceul, în 2004, Natalia a ales fără ezitare Facultatea de Jurnalism și Comunicare, din cadrul Universității Slavone din Republica Moldova. Totuși, fiind pasionată și de cinematografie încă din clasa a XI-a, Natalia și-a susținut teza de licență în domeniul operatoriei.

După stagiatura pe post de cameraman și reporter la Moldova 1, ea a înțeles că televiziunea nu este pentru ea. Acolo totul i se părea prea monoton și restricționat de prea multe limite. Așadar, după ce a absolvit facultatea, Natalia a continuat să colaboreze cu presa rusă din Moldova, să filmeze, să facă fotografii și să joace la Studio de teatru de improvizație din capitală, al cărui membru este din 2003.

Începând din 2011, Natalia s-a implicat în numeroase mișcări sociale din Chișinău și a petrecut mai mulți ani organizând proteste privind protecția monumentelor de arhitectură, a patrimoniului istoric, dar și luptând pentru respectarea drepturilor omului. Natalia a fost un voluntar activ în cadrul organizației Hyde Park și a altor organizații civice și culturale. Astfel, ea combina voluntariatul cu jurnalismul.

În același timp, Natalia a trecut printr-o perioadă de tranziție din mediul vorbitor de rusă în cel vorbitor de română. Nefiind capabilă să practice jurnalismul doar în limba română, ea a căutat o posibilitate de a se integra în mediul românesc fără a pierde legătura cu jurnalismul, precum și cu alte activități creative. Astfel, Natalia este cea care îngrijește versiunea rusă a site-ului timpul.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *