Actualitate

Noi facem TIMPUL: Tatiana Macovei

Peste doar trei ani, ziua de 7 martie a devenit pentru a doua oară cea mai fericită zi din viaţa familiei Macovei. Tatiana s-a născut într-o zi frumoasă de primăvară, motiv pentru care are sufletul cald și zâmbetul mereu pe buze.

Studiile liceale şi le-a făcut la Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu”, unde a descoperit pentru prima dată frumuseţea şi sclipirea adevăratei limbi române, fiind ghidată prin lumea cunoştinţelor de profesorii din Roman, România.

Reuşitele excelente de la bacalaureat, dar şi firea de a nu sta locului nici măcar o clipă, au motivat-o să plece de lângă părinţi pentru a-şi continua studiile la Bucureşti. Tânăra jurnalistă, care la acea vreme era văzută de părinţi, un notar în devenire, a avut scris însă un alt destin. A renunţat din start la ideea de a face Facultatea de Drept şi a ales Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii din Bucureşti. A plecat cu promisiunea de a reveni la Chişinău într-o bună zi.

Anii de studenţie rămân a fi cele mai frumoase amintiri din poveştile jurnalistei. Deşi avea o frică de bibliotecile uriaşe şi reci din Bucureşti, Tatiana cădea de acord cu colegii de grupă să le realizeze proiectele de intrare în examen în schimbul cărţilor pe care aceştia trebuiau să i le aducă de la bibliotecă.

Chiar dacă acea zi în care a promis să revină lângă cei dragi parcă nu mai venea, propunerea de a munci iniţial pentru un post TV din capitala R. Moldova, după care peste un an, pentru altul, a convins-o să revină la Chişinău.

Deşi s-a ţinut de cuvânt de a reveni la Chişinău, jurnalista alege să îşi continue studiile tot la Bucureşti la aceeaşi facultate. Deşi uneori după examenele istovitoare, să ajungă în redacţie imediat ce a coborât din trenul Bucureşti-Chişinău părea un chin, pentru ea nu a fost nici pe departe aşa. Mereu cu zâmbetul pe buze şi veselă, îşi făcea de fiecare dată treaba foarte bine.

Tatiana Macovei: „Să muncesc la ziar nu a fost un vis de-al meu, însă doar Dumnezeu ştie de câte ori i-am mulţumit că familia ziarului TIMPUL m-a înfiat şi mă ţine strâns la piept. Aici am învăţat că dacă lupţi – obţii, dacă ai suflet mare – ai oameni deosebiţi în preajmă, iar dacă cei din jurul tău sunt fericiţi şi preţuiesc viaţa, atunci eşti un om împlinit”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *