Social

Noi facem TIMPUL: Victoria Vioară

Victoria Vioară s-a născut în satul Tomai, raionul Leova. De mică, savura cu nesaţ ciocolata, căpşunele şi cuvintele. Cuvintele din basme, din poezie, din ziare şi de pe buzele oamenilor. Cu această pasiune, la 15 ani a plecat la Iaşi, unde a absolvit Liceul „Costache Negruzzi”, ulterior Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, specializarea Relaţii Economice Internaţionale, şi Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Bucureşti.

În septembrie 2006, după un stagiu de practică în mass-media la agenţia de presă AGERPRES, s-a angajat la această instituţie. A scris despre cultele din România, despre activitatea guvernului şi a Diplomaţiei române. În aprilie 2010, a fost trimisă de AGERPRES corespondent la Moscova. A relatat despre accidentul de la Smolensk, în care și-a pierdut viața președintele polonez Lech Kaczyński, despre scandalul de spionaj ruso-american din vara anului 2010, despre incendiile care au mistuit Rusia în acel an. În 2011, a acoperit pe îndelete alegerile parlamentare, iar în 2012 – scrutinul prezidenţial cu toate mitingurile anti-Putin aferente.

În august 2012 a revenit la Bucureşti, iar în următorii doi ani a fost acreditată la guvern şi la Ministerul Afacerilor Externe. La un moment dat, ameţită de iureşul năvalnic al ştirilor, s-a oprit, dându-și seama că face risipă de cuvinte. Iar cuvintele au o energie aparte şi trebuie drămuite cu multă grijă. Şi unde ar fi putut face mai bine acest lucru decât la ziarul TIMPUL, alături de colegi care împărtăşesc valori similare şi care păstrează nealterat elanul cel dintâi.

Între cele mai citite materiale realizate pentru TIMPUL se numără „Povara din trenul Moscova-Chişinău”, „Kremlinul a devenit grijuliu cu imigranții moldoveni”, „Balticii au o ALTERNATIVĂ la gazul rusesc. Ar putea și Moldova?”, „Putin învins energetic? Ce va face Republica Moldova”.

„Am venit la TIMPUL având convingerea că sub îndrumarea lui Constantin Tănase îmi voi alimenta motivaţia să continui activitatea în presă. Dar dumnealui a plecat prea devreme. Spiritul său dăinuie însă prin oamenii pe care i-a format şi care alcătuiesc minunata echipă a ziarului TIMPUL. Oameni devotaţi cititorilor, profesiei şi cuvintelor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *