Astăzi 23 Martie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente

Actualitate 20 Noiembrie 2016, ora 14:35

(LIVE) Proteste la Chișinău și în Diasporă

Marime Font

 Un nou protest față de felul în care s-au desfășurat alegerile pentru fotoliul de președinte în Republica Moldova are loc astăzi, 20 noiembrie, începând cu ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

UPDATE14:36
Protestul de la Chișinău a luat sfârșit, organizatorii eu declarat că ele vor mai continua după ce Curtea Supremă de Justție  își va pronunța decizia și dacă ea va hotărâ ca Igor Dodon să devină președinte protestarii se vor aduna în seara inugurării  în calitate de președinte al lui Igor Donon la noi proteste.
Fotografii de la protestul din Chișinău. 

UPDATE 14:31
Clujul protesteazăUPDATE 14:20

Roma protestează


UPDATE 14:13 

Amsterdam protesteazăUPDATE14:10

Barselona protesteazăUPDATE 14.00
 Protestatarii din PMAN fac coadă la ”microfonul liber” de unde lansează mesaje de încurajare a conaționalilor noștri care protestează în mai multe orașe din Europa și de peste ocean. Aceștia se revoltă împotriva a ceea ce ei au numit ”fraudarea murdară” a rezultatelor alegerilor turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie. 

UPDATE 13:42 Diaspora de la București protestează alături de cei de la Chișinău.

UPDATE 13:20  Vorbitor: ”Vreau să-i spui lui Igor Dodon că noi suntem o forță. Cerem anularea rezultatelor turului doi de scrutin și organizarea de alegeri repetate. Alegerile trebuie să fie ”curate”. El nu va fi niciodată președintele celor peste 700 de mii de moldoveni care au votat împotriva lui.”


UPDATE Ora 12.42.
Pro­tes­ta­ta­rii din cen­trul capi­ta­lei ono­rea­ză imnul de stat al R. Mol­do­va.

UPDATE 12.30  Oamenii continuă să se adune în fața sediului Guvernului cu drapele ale Republicii Moldova, României și Uniunii Europene, și pancarte cu mesajul ”Alegeri fraudate!”, ”Nu Dodon!”, ”CEC – demisia!”, ”Dodon nu e președintele meu!”.UPDATE Ora 12:20.
În PMAN se adu­nă pro­tes­ta­ta­ri. Aces­tea sunt dota­ți cu dra­pe­lul R. Mol­do­va și pan­car­te cu mesa­jul „Demi­sia CEC!”.

Potrivit unui comunicat al mișcării civice „Tinerii Moldovei”, care sunt și organizatorii acțiunii, scopul protestului este invalidarea rezultatelor alegerilor și organizarea repetată a turului II de scrutin.

Printre alte revendicări ale protestatarilor sunt demisia președintei CEC, Alina Russu și a ministrului de externe, Andrei Galbur, majorarea numărului de secții de vot de peste hotare pentru turul repetat, inițierea unui dosar penal care ar examina fraudele comise la alegerile din 13 noiembrie, semnalate de societatea civilă și pedepsirea celor vinovați.
Amintim că acțiuni de protest au fost organizate și pe 14, și 15 noiembrie, când mii de persoane au ieșit în centrul Chișinăului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de rezultatele alegerilor și activitatea instituțiilor statului. 

Diaspora moldovenească anunță proteste în mai multe țări ale lumii, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de alegerile din 13 noiebrrie. Aceasta afir­mă că ale­ge­ri­le au fost fra­u­da­te, iar sta­tul, în par­ti­cu­lar Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă (CEC) și Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Exter­ne și Inte­gră­rii Euro­pe­ne (MAEIE) nu au asi­gu­rat drep­tul la vot a cetă­țe­ni­lor afla­ți în stră­i­nă­ta­te. Aceștia cer demi­sia con­du­că­to­ri­lor aces­tor insti­tu­ții și orga­ni­za­rea repe­ta­tă a celui de-al doi­lea tur.
Astfel, moldovenii din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie au anunțat în grupul „Adoptă un vot” despre inițiativa de a protesta.

 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Martie 2018, ora: 17:29

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Autoritățile române au deconspirat recent o grupare criminală specializată în sustragerea banilor din bancomate, din care făceau parte și moldoveni. O investigație realizată de IMPACT TV arată că în spatele grupării, care activa cu succes în mai multe țări ale...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Moni Stănilă

Program de reunificare

Când Uniunea Scriitorilor a ieșit cu o declarație de unificare, s-au găsit destui care să vină cu reproșuri, că e prea târziu sau prea aliniat la ce se întâmplă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md