Astăzi 17 Iulie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 16 Iulie 2018
Abonamente

Actualitate 20 Noiembrie 2016, ora 14:35

(LIVE) Proteste la Chișinău și în Diasporă

Marime Font

 Un nou protest față de felul în care s-au desfășurat alegerile pentru fotoliul de președinte în Republica Moldova are loc astăzi, 20 noiembrie, începând cu ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

UPDATE14:36
Protestul de la Chișinău a luat sfârșit, organizatorii eu declarat că ele vor mai continua după ce Curtea Supremă de Justție  își va pronunța decizia și dacă ea va hotărâ ca Igor Dodon să devină președinte protestarii se vor aduna în seara inugurării  în calitate de președinte al lui Igor Donon la noi proteste.
Fotografii de la protestul din Chișinău. 

UPDATE 14:31
Clujul protesteazăUPDATE 14:20

Roma protestează


UPDATE 14:13 

Amsterdam protesteazăUPDATE14:10

Barselona protesteazăUPDATE 14.00
 Protestatarii din PMAN fac coadă la ”microfonul liber” de unde lansează mesaje de încurajare a conaționalilor noștri care protestează în mai multe orașe din Europa și de peste ocean. Aceștia se revoltă împotriva a ceea ce ei au numit ”fraudarea murdară” a rezultatelor alegerilor turului doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie. 

UPDATE 13:42 Diaspora de la București protestează alături de cei de la Chișinău.

UPDATE 13:20  Vorbitor: ”Vreau să-i spui lui Igor Dodon că noi suntem o forță. Cerem anularea rezultatelor turului doi de scrutin și organizarea de alegeri repetate. Alegerile trebuie să fie ”curate”. El nu va fi niciodată președintele celor peste 700 de mii de moldoveni care au votat împotriva lui.”


UPDATE Ora 12.42.
Pro­tes­ta­ta­rii din cen­trul capi­ta­lei ono­rea­ză imnul de stat al R. Mol­do­va.

UPDATE 12.30  Oamenii continuă să se adune în fața sediului Guvernului cu drapele ale Republicii Moldova, României și Uniunii Europene, și pancarte cu mesajul ”Alegeri fraudate!”, ”Nu Dodon!”, ”CEC – demisia!”, ”Dodon nu e președintele meu!”.UPDATE Ora 12:20.
În PMAN se adu­nă pro­tes­ta­ta­ri. Aces­tea sunt dota­ți cu dra­pe­lul R. Mol­do­va și pan­car­te cu mesa­jul „Demi­sia CEC!”.

Potrivit unui comunicat al mișcării civice „Tinerii Moldovei”, care sunt și organizatorii acțiunii, scopul protestului este invalidarea rezultatelor alegerilor și organizarea repetată a turului II de scrutin.

Printre alte revendicări ale protestatarilor sunt demisia președintei CEC, Alina Russu și a ministrului de externe, Andrei Galbur, majorarea numărului de secții de vot de peste hotare pentru turul repetat, inițierea unui dosar penal care ar examina fraudele comise la alegerile din 13 noiembrie, semnalate de societatea civilă și pedepsirea celor vinovați.
Amintim că acțiuni de protest au fost organizate și pe 14, și 15 noiembrie, când mii de persoane au ieșit în centrul Chișinăului pentru a-și manifesta nemulțumirea față de rezultatele alegerilor și activitatea instituțiilor statului. 

Diaspora moldovenească anunță proteste în mai multe țări ale lumii, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de alegerile din 13 noiebrrie. Aceasta afir­mă că ale­ge­ri­le au fost fra­u­da­te, iar sta­tul, în par­ti­cu­lar Comi­sia Elec­to­ra­lă Cen­tra­lă (CEC) și Minis­te­rul Afa­ce­ri­lor Exter­ne și Inte­gră­rii Euro­pe­ne (MAEIE) nu au asi­gu­rat drep­tul la vot a cetă­țe­ni­lor afla­ți în stră­i­nă­ta­te. Aceștia cer demi­sia con­du­că­to­ri­lor aces­tor insti­tu­ții și orga­ni­za­rea repe­ta­tă a celui de-al doi­lea tur.
Astfel, moldovenii din Italia, Franța, Spania, Marea Britanie au anunțat în grupul „Adoptă un vot” despre inițiativa de a protesta.

 

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Din nou – poezie

Poezia, din regina artelor, ajunge de multe ori în edituri să fie o Cenușăreasă. În Republica Moldova cu atât mai mult. Majoritatea poeților fie publică în România, fie – cei mai mulți – își plătesc cărțile. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Familia creștină – între neînțelegere și bășcălie

Ca de obicei internetul (și mândria) a(u) rupt în două prietenii, colegii de serviciu, oamenii din aceleași sfere de activitate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Câte surprize încap în Campionatul Mondial de Fotbal?

Capul de afiș al optimilor a fost cu siguranță rezultatul obținut de Rusia împotriva Spaniei. Evident un rezultat neașteptat.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Iulie 2018, de Dan Nicu

Statul interimar

Un sistem de justiţie pasibil de multe „calităţi”, însă nu de corectitudine, a anulat nişte alegeri locale perfect valide din nişte motive supte din deget, oferind un exemplu de ignorare şi sfidare a voinţei suverane a cetăţenilor.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 9 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Moldova – proiect imposibil

Regretatul jurnalist Andrei Gheorghe ne-a dat – mie și soțului – o importantă lecție care să ne ajute în scris. Atât ca jurnaliști, cât și ca scriitori. Azi o voi da mai departe, tocmai din cauză că o voi încălca parțial.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Dreptatea divină

Situația din țara noastră, dar și din celelalte – oriunde ne uităm, fie chiar și peste Prut – pare mai dezastruoasă ca niciodată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 3 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Cu avionul la cumpărături

E interesant cât de mult suntem preocupați de teorii. Lăsăm impresia că ne merge atât de bine încât singura grijă e teoria, iar partea practică a vieții se întâmplă de la sine. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Constantin Tănase

Crucea de la răscruce. Moldova între nostalgia trecutului și nostalgia europeană

Motto: „Când ai zece pași de făcut, nouă pași sunt jumătatea drumului”. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Răzvan Munteanu

O nouă bază militară a SUA în România?

„Nu cred că există o zi fără provocări din partea Rusiei”, a declarat în această săptămână ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, pentru presa de la București. Potrivit oficialului, provocările ruse sunt în spațiul aerian, maritim și cibernetic, dar totodată...

() Citeşte tot articolul

Editorial 2 Iulie 2018, de Moni Stănilă

Eșecul Germaniei la Cupa Mondială

Eșecul Germaniei e un rezultat la care s-a „muncit” ani de zile. După ce în 2013 finala Ligii Campionilor se juca între două echipe germane, ambele conduse de antrenori germani, care cunoșteau jucătorii, a urmat Brazilia. Însă după Brazilia a venit primul pas al declinului:

() Citeşte tot articolul

Bună Dimineața 28 Iunie 2018, de Ana Gabor

Suntem din Basarabia

Cine nu a învățat din greșelile istoriei, riscă să le repete. S-au împlinit 78 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când Basarabia a fost ocupată de trupele sovietice. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 27 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Doza de cultură

Nimic nu relaxează omul mai mult decât o doză de cultură primită într-un spațiu necunoscut. E bine să ai parte și de o excursie, și de evenimente culturale.

() Citeşte tot articolul