Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 16 Iunie 2017, ora 14:20

Noi sancțiuni SUA. Germania sare în apărarea afacerilor energetice cu Rusia

Marime Font

Ministrul Economiei din Germania Brigitte Zypries a acuzat SUA ca au abandonat politica comuna cu Europa a sancțiunilor împotriva Rusiei, potrivit Reuters.

„Îmi pare rău că în acest fel a fost abandonată abordarea comuna a SUA și a Europei în problema sancțiunilor împotriva Rusiei“, – a spus Zypries.

Reacția vine dupa anunțul facut la Washington privind adoptarea de catre Senatul SUA de noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu intervenția sa în campania electorală americană.Potrivit ministrului, rămâne de văzut dacă președintele american va aproba propunerea senatorilor de a pedepsi companiile europene implicate în finanțarea proiectelor energetice, inclusiv „Nord Stream-2“.

„Dacă va fi aprobata, ar trebui să ne gândim la modul în care să contracaram acest lucru“, – a spus Zypries.

Anterior, cancelarul Austriei Christian Kern și ministrul de externe german Sigmar Gabriel au anunțat într-o declarație comună că noile sancțiuni împotriva Rusiei, adoptate de Senatul SUA, sunt o amenințare pentru companiile europene implicate în dezvoltarea aprovizionării cu energie a Europei.

Cancelarul german Angela Merkel a aderat criticilor privind noile sancțiuni americane anti-ruse. Ea a descris decizia SUA ca fiind „ciudata“, spunând că economia europeană nu ar trebui să sufere de pe urma sancțiunilor împotriva Rusiei.

Reprezentantul guvernului german, Steffen Seibert, a vorbit în numele lui Merkel afirmând că: „Decizia Senatului SUA ridica pentru cancelar aceleași întrebări ca și pentru cancelarul Kern și ministrul Sigmar Gabriel. Este, vorbind in termeni blânzi, un pas ciudat“ – a spus Seibert.

„Acest lucru nu ar trebui să se întâmple Respingem sancțiunile cu efect extrateritorial, care afectează țările terțe“ – a declarat reprezentantul guvernului german. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul