Actualitate

Noi suntem acasa

Si de aceea ne mai permitem sa ne enervam si sa stricam vreo farfurie de podea sau sa lovim cu pumnul in masa, iar oaspetelui, caruia nu-i plac gesturile noastre de stapan al acestei case, ii putem sugera cu un ton foarte si foarte ospitalier ca ar fi bine sa-si ia talpasita.

Oaspeti pe pamantul nostru sunt comunistii lui Voronin care au dat buzna in casa noastra, intrand cu minciuni si rugaminti de va rog sa ne primiti si iata-i nemultumiti ca noi, stapanii casei noastre, ne mai enervam pe ei, mai spargem vreun geam sau scoatem vreo usa din balamale pentru ca asa-i moldoveanul la manie, dar mai ales atunci cand vine acasa si-l gaseste pe Stepaniuc legandu-le copiilor cravate rosii la gat. Ca la bouti, ca sa nu le fie de deochi.

De aceea ne si putem permite sa facem ceea ce dorim in casa noastra, pentru ca in afara de noi, nimeni de pe globul pamantesc nu are dreptul sa ne spuna ce sa facem si cand sa facem, dar mai ales comunistii nu au nici un drept sa chitcaie deoarece ei lupta impotriva casei noastre si vor sa o transforme intr-o camara sau intr-un grajd, sau intr-o bodega a Rusiei aici, pe malul Europei. Nu-i vedeti cat de orchestrat si repartizati pe roluri se rastesc la Romania, la Europa si la Occident, in genere? Medvedev – ham! si Voronin – ham! Lavrov – ham-ham! si Stratan – ham-ham-ham! Nimeni de pe fata pamantului nu mai crede ca la 7 aprilie a fost o tentativa de ceva in Moldova, ci numai Medvedev si Voronin o tin una si buna. Pentru ca e o minciuna comuna. Dar ce au acesti nesabuiti cu casuta noastra de pe muchia Europei de se gurguteaza si ne tot invata cum sa ne comportam la noi acasa chiar daca ne mai vine asa, cateodata, sa mai lovim cu pumnul in masa in semn de semnal pentru oaspetele comunist ca s-a retinut prea mult pe la noi si ca demult e timpul ca sa-si ia toalele si sa o intinda acolo unde l-a nascut Lenin din casatoria cu Trotki.

Azi iara ne invata cum sa ne comportam. Cica ar trebui sa votam pentru ca ei, acesti venetici ai trecutului, sa ramana si in continuare in casa noastra, sa ne imparta ei tainul de pe masa, sa ocupe ei patul, iar noua sa ne arate tolul de la usa, sa ne educe ei copiii, in spiritul lor de venetici istorici, iar nevestele sa ni le trimita in Italia ca sa le aduca bani, bani, bani de care nu se mai satura.
 

Ei, acesti nesimtiti din punct de vedere moral, care au acaparat radioteleviziunea publica, au azi tupeul sa ne invete ce este democratia si responsabilitatea! Ei, care au furat si privatizat, au cheltuit bugetul statului in scopuri de partid, au mintit lumea ca nu va fi criza – ei ne invata azi ce este patriotismul si grija pentru popor. Ei, care i-au mintit non-stop – opt ani la rand – si pe cei de acasa, si pe cei din Europa, azi vorbesc despre integrare europeana, despre negocieri, sinceritate si adevar! Cata lipsa de simt ar trebui sa ai ca sa scrii tampeniile din recenta declaratie a CC al PCRM si sa-ti bati joc de Parlamentul European afirmand ca, in calitate de partid de guvernamant, ai asigurat drepturile si libertatile democratice pentru toti cetatenii, pentru toate organizatiile politice si obstesti, ca ai initiat transformarea mijloacelor de informare de stat in companie publica de radioteleviziune, ca ai armonizat legislatia RM cu cea a UE? Cat tupeu trebuie sa manifesti ca sa afirmi ca respecti angajamentele asumate in relatiile cu UE, iar pe din dos sa incalci normele europene privitor la dubla cetatenie?
Si iata ca, azi, acesti rataciti prin istorie incearca sa ne impuna sa votam pentru lanturile pe care ni le-au pregatit. Numai ca intre noi, stapanii acestei Case si ei, cu lanturile de-a gata, s-a ridicat un perete. Este peretele de opozitie, sau Opozitia care a devenit peretele nostru, zidul si punctul nostru de sprijin despre care a vorbit candva un mare savant. Este cel de-al patrulea perete, pentru ca fara de el niciun gospodar nu poate spune ca el este la el acasa.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *