Noi troleibuze cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație în capitală la sfârșitul verii

publicat în Actualitate pe 3 August 2018, 09:56

Până la sfârșitul lunii august, încă cinci troleibuze cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe străzile municipiului Chișinău. Acestea vor fi primele unități de transport asamblate de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționat, transmite IPN.

Directorul RTEC, Dorin Ciornâi, a comunicat că în prezent se execută lucrări de montare a acumulatoarelor și ajustare a sistemelor electrice de bază la cele cinci unități de transport. Troleibuzele vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED. Costul unei unități de transport este de 214 mii de euro, surse financiare prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

Primăria municipiului Chișinău menționează că până la sfârșitul anului, încă 15 seturi de troleibuze vor fi livrate Regiei de către uzina din Belarus, pentru asamblarea finală. Dintre acestea, zece unități de transport vor fi cu propulsie autonomă și sisteme de aer condiționat, iar cinci – cu fir.

Sursa: ipn.md