Actualitate

Noi vom muri, iar ei vor rde

La 11 iunie, generalii Victor Catan, Anton Gamurari si Valeriu Troenco, precum si cativa ofiteri superiori de armata si politie i-au cerut generalului Vladimir Voronin sa-si dea demisia din toate functiile publice pe care le detine, in caz contrar va fi invinuit de uzurparea puterii in stat, iar in R. Moldova ar putea izbucni un razboi civil. Acest mesaj, transmis lui Voronin, dar si societatii moldovenesti in ansamblu, a trecut oarecum neobservat, dat fiind noianul de alte reactii pluraliste la psihoza declansata de guvernarea comunista dupa protestele tinerilor. Pacat ca nu s-au memorizat in constiinta colectiva concluziile generalilor si detaliile furnizate de acestia, or, pastrand legaturile cu fostii lor subalterni din organele de forta, domnii Catan, Gamurari si Troenco sunt, la moment, cele mai competente si credibile surse vorbitoare despre provocatiile puse la cale de comunisti pe 7 aprilie 2009.

Autoritatea acestor ofiteri, care au stat cu arma in maini la straja suveranitatii si independentei R. Moldova atunci cand Voronin statea ascuns pe sub brazii de langa Kremlin, spulbera definitiv marasmul propagandistic pus la cale de realizatorii istericei pelicule pe care Mark Tkaciuk si alti apologeti ai fascismului modern moldovenesc le-o baga pe gat maselor populare.

Generalul Anton Gamurari: „Cand niste colegi de-ai nostri s-au ridicat la etajele din Parlament au gasit acolo deja pregatite acele roti de cauciuc carora sa li se dea foc, hartiile care au fost aruncate pe geam erau pregatite. Persoanele care lucreaza in aceste structuri au spus ca arhiva Parlamentului a fost scoasa de sub bataie cu doua saptamani inaintea acelor evenimente, birourile au fost deschise si safeurile la fel. Ceea ce s-a intamplat ulterior – torturarea baietilor care erau prinsi pe strazi, descinderile in institutiile de invatamant cand ii prindeau pe acei copii si ii duceau la inchisoare – ordinul pe care l-au primit aceste institutii a fost dat de un singur om. Acesta este presedintele republicii Vladimir Voronin”.

Generalul Valeriu Troenco: „Voronin gestioneaza tara ca pe o gospodarie personala”. (…) „Cupa rabdarii s-a umplut si deja dezacordul oamenilor se revarsa in nemultumiri care trec de limita Codului Penal.”
Generalul Victor Catan: „Voronin este factorul instabilitatii in societate”.
In finalul conferintei de presa a generalilor, Valeriu Troenco a declarat direct ca prezenta de mai departe a lui Voronin pe scena politica ar putea provoca un razboi civil. Azi, la numai trei saptamani de la aceasta concluzie, ne dam seama ca ofiterii au avut perfecta dreptate. Azi, tot ceea ce declara Voronin si ceea ce organizeaza stafful sau electoral conduce societatea spre o confruntare cu urmari imprevizibile. Mesajul radicalizat pana la intoleranta, instigarea cetatenilor unul impotriva altuia pe criterii politice si religioase, utilizarea unu la unu a terminologiei staliniste pentru crearea chipului „dusmanului poporului si statului”, inventia despre disparitia Moldovei, conferintele imbatranitului comsomolist Grigore Petrenko despre „pericolul care se abate asupra minoritatilor nationale”, „hoardele nationaliste”, „holocaustul care pandeste societatea polietnica moldoveneasca” sunt doar cateva dintre directiile electorale ale PCRM. Impactul lor cumulativ asupra unui public supus in permanenta atacului contextual mediatic si la nivel de „prelucrare pe teren” ar putea fi unul devastator pentru societate si nici pe departe nu se va stinge odata cu consumarea sufragiului din 29 iulie. „Chipul dusmanului”, altoit in constiinta filistinului cu referinta la Opozitie se va extinde in constiinta acestuia si asupra sustinatorului acestei Opozitii, astfel ca ne sosesc deja semnale despre agresivitati fizice la care se dedau partizanii diferitelor partide, despre replicile dure care au reaparut in comunicarea dintre vorbitorii de limba romana si vorbitorii de limba rusa, despre aroganta unei anumite parti a tineretului rus care genereaza iritare si intentia de a riposta. Aceste inoculari de psihoza pe care le opereaza stafful electoral al comunistilor ar putea sa destabilizeze definitiv situatia din R. Moldova si… s-ar putea intampla ca noi, oamenii simpli de diferite nationalitati, confesiuni si optiuni politice sa ne casapim unii pe altii, iar burghezia comunista sa urce pe cadavrele noastre spre putere. Cu alte cuvinte, noi vom muri, iar ei vor rade.
Ce ar trebui sa intelegem din toate acestea? Ar trebui sa ne dam seama ca toata campania electorala a comunistilor este compusa din facaturi care vin sa ascunda principalul: ca Voronin este responsabil de incendierea cladirilor Parlamentului si Presedintiei, ca Voronin poarta toata vina pentru maltratarea tinerilor prin „coridorul mortii” de la politie, ca Voronin are pe constiinta moartea tinerilor, ca Voronin este un simplu instrument folosit provizoriu de catre Reidman, Staris, Tkaciuk, Misin s. a. care profita de badaraniile acestui mosneag dezorientat.
Stiau ei ce stiau cei trei generali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *