IT&C

Nokia lansează Lumia 625, un smartphone 4G cu preţ accesibil

Deşi este încadrat la un nivel de preţ inferior, noul Lumia 625 preia multe din inovaţiile prezente la vârful de gamă Nokia Lumia 1020, spre exemplu colecţia de aplicaţii foto integrate. Din aceasta, avem Nokia Smart Camera, cu funcţii pentru eliminarea obiectelor nedorite din imagini şi Nokia Cinemagraph, care transformă fotografiile în amintiri vii, adăugând mişcare la imaginile fixe.

Livrat cu cea mai nouă versiune Windows Phone 8, care include actualizarea Nokia Lumia Amber, Lumia 625 promite o experienţă în utilizare bogată şi oferă acces la o colecţie formată din peste 165000 aplicaţii, cum ar fi Vimeo, Temple Run şi WhatsApp. Printre facilităţile incluse se numără acces la serviciile Xbox Live, suport pentru lucrul cu documente Microsoft Office, web browser-ul Internet Explorer 10 pentru navigare în siguranţă şi 7GB spaţiu de stocare online, disponibil gratuit prin serviciul SkyDrive.

La partea de hardware, Lumia 625 punctează cu un chipset din seria Snapdragon S4, având CPU dual-core la 1.2GHz. Ecranul de 4.7 inch protejat in spatele unui scut Corning Gorilla Glass 2 este realizat cu o matrice LCD IPS având rezoluţie 480×800 pixeli, corespunzătoare densităţii de 201 ppi. În afară de camera frontală cu rezoluţie VGA, pe spatele telefonului găsim şi o cameră foto de 5MP, însoţită de blitz LED şi capabilă să filmeze la rezoluţie 1080p, cu 30 cadre pe secundă. Alături de suportul pentru conectivitate Wireless N şi 4G mai avem la dispoziţie un modul Bluetooth 4.0 pentru conectarea diverselor accesorii, respectiv modul A-GPS compatibil cu reţeaua Glonass.

Spaţiul de stocare inclus măsoară 8GB şi poate fi extins cu până la 64GB ataşând un card de memorie microSD. Din păcate preţul de vânzare accesibil vine cu un compromis notabil în privinţa memoriei RAM, limitată la cantitatea de 512MB.

În carcasa cu dimensiuni 133.25 x 72.25 x 9.15 mm se ascunde un acumulator de 2000 mAh, ce ridică greutatea finală la un respectabil 159 grame. Pentru acesta, Nokia specifică o autonomie în stand-by de până la 23 zile, 15 ore de convorbiri telefonice în reţele 3G şi aproape 7 ore timp de redare video.

Oferta de accesorii opţionale pentru telefonul Nokia Lumia 625 include setul de căşti Coloud BOOM, prevăzute cu microfon şi butoane integrate pentru apeluri vocale şi redare audio.

Deşi este echipat cu un ecran spaţios şi oferă suport pentru conexiuni 4G, Nokia Lumia 625 va putea fi achiziţionat la un preţ totuşi competitiv, de 220 euro înainte de taxe şi subvenţii. Cel mai ieftin telefon 4G din oferta Nokia va fi disponibil în culorile portocaliu, galben, verde aprins, alb şi negru (personalizabile folosind setul de capace interschimbabile) începând cu trimestrul al treilea din 2013. 

Sursa: go4it.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *