Film

Nominalizările la Gopo: „La limita de jos a cerului”, în top

Câinele japonez (r. Tudor Cristian Jurgiu) a adunat 8 nominalizări, iar Când se lasă seara peste București sau metabolism (r. Corneliu Porumboiu) a fost votat la 7 categorii.

În cursa pentru titlul de Cel mai bun film intră cinci filme: Câinele japonez, Când se lasă seara peste București sau Metabolism, La limita de jos a cerului, Poziția copilului și Rocker. Autorii celor cinci filme concurează pentru trofeul acordat celui mai bun regizor: Tudor Cristian Jurgiu, Corneliu Porumboiu, Igor Cobileanski, Călin Peter Netzer și Marian Crișan.

Titlul de Cel mai bun actor într-un rol principal i-ar putea reveni lui Victor Rebengiuc (Câinele japonez), Adrian Titieni (Domestic), Gheorghe Ifrim (Domestic), Igor Babiac (La limita de jos a cerului) sau Dan Chiorean (Rocker). Lipsește din lista nominalizărilor Bogdan Dumitrache, care a avut un rol principal în filmul lui Corneliu Porumboiu și rol secundar în Poziția copilului.

Interpretul rolului Vivi, șeful sectorului de poliție, din filmul „La limita de jos a cerului”, Igor Caras-Romanov, a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun actor într-un rol secundat (într-un film de lungmetraj ficțiune”. Colega sa de platou, Ela Ionescu, va concura pentru „Cea mai bună actriță într-un loc secundar”.

„La limita de jos a cerului” a mai fost nominalizat la categoriile „Cel mai bun scenariu”, „Cea mai bună imagine”, „Cel mai bun montaj”, „Cele mai bune decoruri”, „Cele mai bune costume”, „Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură”, „Cel mai bun film de debut”

Filmul lui Călin Peter Netzer va primi statueta pentru filmul românesc cu cel mai mare succes de box-office, după ce a obținut cele mai mari încasări în 2013 – 1.249.457 lei.

Nominalizările au fost stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit din regizorul Constantin Popescu, actrița Dorotheea Petre, producătorul Radu Stancu, directorul de imagine Silviu Stavilă, scenarista Andreea Vălean și criticii de film Bujor T. Rîpeanu, Marilena Ilieșiu, Irina Trocan, Ruxandra Grecu, Raluca Bugnar și Cătălin Olaru.

După anunţul nominalizărilor, peste 400 de profesionişti din industria de film vor vota pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers.

65 de filme româneşti lansate în cinematografe sau în festivaluri în 2013 au fost luate în considerare pentru nominalizările celei de-a opta ediții a Premiilor Gopo. Câştigătorii vor fi anunţati pe 24 martie, în cadrul unei gale transmise în direct de Pro Cinema și online, pe www.premiilegopo.ro.

După filmreporter.ro

Lista de nominalizări

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *