Culinar.md

Noodles cu sos de vită

Ingrediente:
– 500 g carne de viţel fără os
– patru linguri ulei de măsline
– două roşii
– doi ardei graşi
– doi căţei de usturoi
– câte o linguriţă de cimbru, tarhon, mărar
– o ceaşcă de bulion sau pastă de roşii
– noodles (tăiţei)
– sare, piper

Modul de preparare 
– Carnea de vită se taie în fâşii mici, subţiri.

– Într-un bol se amestecă ingredientele pentru marinadă: 1 lingură sos de soia, 1 lingură sos de peşte, 1 linguriţă ulei de susan, jumătate de linguriţă de ghimbir ras, 1 lingură cu vârf de amidon.

– Se pune carnea de vită peste marinadă şi se amestecă bine, astfel încât fiecare bucată de carne să fie acoperită de marinadă.

– Se lasă carnea la frigider pentru cel puţin o oră.

– Morcovul se curăţă şi se taie julien, ardeiul roşu se taie cuburi, iar păstăile de fasole verde se feliază în diagonală.

– Puneţi la fiert o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Când apa clocoteşte, opriţi focul, puneţi tăiţeii de orez în apă şi acoperiţi cu un capac.

– Lăsaţi-i în apă pentru 4 minute, scoateţi tăiţeii într-un bol şi amestecaţi-i cu o lingură de ulei de susan.

– După ce aţi lăsat carnea la marinat cel puţin o oră şi aveţi toate ingredientele pregătite, vă puteţi apuca de gătit.

– Într-un wok încingeţi uleiul de floarea soarelui şi rumeniţi carnea la foc mare pentru 2-3 minute. Scoateţi carnea într-un bol.

– În acelaşi wok căliţi usutoriul şi ghimbirul pentru 1 minut.

– Adăugaţi morcovul, fasolea verde şi ardeiul şi căliţi legumele la foc mare pentru 4-5 minute, în funcţie de cât de crocante le preferaţi.

– Puneţi carnea de vită înapoi în wok, adăugaţi tăiţeii de orez, sosul de soia şi oţetul de orez. Amestecaţi bine şi mai lăsaţi la foc mare încă 2 minute (amestecând din când în când).

– La sfârşit presăraţi ceapa verde toacată mărunt. Să aveţi spor şi poftă!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *