Noodles cu sos de vită
Ingrediente:
– 500 g carne de viţel fără os
– patru linguri ulei de măsline
– două roşii
– doi ardei graşi
– doi căţei de usturoi
– câte o linguriţă de cimbru, tarhon, mărar
– o ceaşcă de bulion sau pastă de roşii
– noodles (tăiţei)
– sare, piper
Modul de preparare
– Carnea de vită se taie în fâşii mici, subţiri.
– Într-un bol se amestecă ingredientele pentru marinadă: 1 lingură sos de soia, 1 lingură sos de peşte, 1 linguriţă ulei de susan, jumătate de linguriţă de ghimbir ras, 1 lingură cu vârf de amidon.
– Se pune carnea de vită peste marinadă şi se amestecă bine, astfel încât fiecare bucată de carne să fie acoperită de marinadă.
– Se lasă carnea la frigider pentru cel puţin o oră.
– Morcovul se curăţă şi se taie julien, ardeiul roşu se taie cuburi, iar păstăile de fasole verde se feliază în diagonală.
– Puneţi la fiert o oală cu 2 litri de apă şi un praf de sare. Când apa clocoteşte, opriţi focul, puneţi tăiţeii de orez în apă şi acoperiţi cu un capac.
– Lăsaţi-i în apă pentru 4 minute, scoateţi tăiţeii într-un bol şi amestecaţi-i cu o lingură de ulei de susan.
– După ce aţi lăsat carnea la marinat cel puţin o oră şi aveţi toate ingredientele pregătite, vă puteţi apuca de gătit.
– Într-un wok încingeţi uleiul de floarea soarelui şi rumeniţi carnea la foc mare pentru 2-3 minute. Scoateţi carnea într-un bol.
– În acelaşi wok căliţi usutoriul şi ghimbirul pentru 1 minut.
– Adăugaţi morcovul, fasolea verde şi ardeiul şi căliţi legumele la foc mare pentru 4-5 minute, în funcţie de cât de crocante le preferaţi.
– Puneţi carnea de vită înapoi în wok, adăugaţi tăiţeii de orez, sosul de soia şi oţetul de orez. Amestecaţi bine şi mai lăsaţi la foc mare încă 2 minute (amestecând din când în când).
– La sfârşit presăraţi ceapa verde toacată mărunt. Să aveţi spor şi poftă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!