Editorial

„Norocul” de a avea comunişti

Dar aceasta se poate întâmpla doar în condiţiile în care aici, în RM, situaţia va fi calmă şi guvernul îşi va putea exercita mandatul fără presiuni şi intimidări. Iar, din câte se vede, nu au ei, moldovenii, norocul acela de a se integra în UE, pentru că i-a bătut Dumnezeu cu „norocul” de a avea comunişti. Şi iată că aceşti comunişti, care opt ani au tot trâmbiţat despre aspiraţii europene, tocmai acum, când a venit timpul ca să ne realizăm aceste aspiraţii, au hotărât să organizeze mitinguri şi tulburări prin care să atace guvernarea. Anume acum, în ajunul importantelor negocieri, le-a venit în cap patrioţilor Mişin, Tkaciuk, Reidman, Dodon, Muşuc, Muntean şi sărăntocului Voronin să tulbure apele şi să chiuie pe străzile Chişinăului.

Faptul că aceşti pseudo-parlamentari au anunţat proteste împotriva guvernării pro-europene anume în ajunul demarării dialogului privind abolirea vizelor pentru moldoveni vorbeşte despre adevăratele intenţii ale clanului politico-financiar al lui Voronin – destabilizarea situaţiei şi compromiterea RM în faţa UE. Iar noi cunoaştem cât de sensibili sunt cei de la Bruxelles. Dacă se întâmplă vreo provocare sau ceva asemănător cu ceea se s-a produs în Kârgâzstan, aşa după cum visează Putin, partenerii noştri europeni vor întrerupe orice dialog cu noi. Şi din nou sărmanii moldoveni nu-şi vor vedea copii cu anii, şi din nou vor fi nevoiţi să emigreze dosiţi în sicrie sau în saci cu fasole, şi din nou vor rămâne izolaţi de lume.

Eu aşa cred, dragi tovarăşi. Dacă respecţi acest şi popor şi dacă nu eşti un fariseu „koncennîi” (total – trad. r.) poţi face lucruri mult mai bune pentru moldoveni: poţi susţine negocierile cu UE pentru ca să ridice cât mai repede regimul de vize, poţi cere mai insistent evacuarea armatei ruseşti din raioanele de est ale RM, poţi contribui la combaterea crimei organizate şi a corupţiei. Doar asta vor compatrioţii tăi! Iar dacă eşti „koncennîi” cu totul şi definitiv, nu faci nimic altceva decât să ieşi în stradă şi să urli că ai fost eliminat de la putere de oamenii care nu te mai doresc.
P. S. Deputatul comunist Mişin spunea deunăzi că, dacă vor fi interzise secera şi ciocanul, comuniştii îşi vor desena drept simbol un tractor şi un tractorist. Eu cred că e mai reprezentativ să fie desenată o treucă şi vreo cinci în jurul ei….

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *