Ultima oră

Norul de cenuşă va perturba din nou traficul aerian

Vulcanul islandez din cauza căruia au fost oprite, luna trecută, zborurile într-o mare parte a Europei şi-a intensificat din nou activitatea. Norul de cenuşă şi fum se poate vedea, acum, şi din capitala ţării, aflată la 140 de kilometri. O parte din cenuşă a căzut pe sol, spre disperarea localnicilor, dar cea mai mare parte a norului s-a îndreptat, purtat de vânt, spre arhipelagul britanic.

Ministerul Transporturilor de la Londra a avertizat că o parte a spaţiului aerian britanic ar putea fi închis chiar de duminică.

Restricţiile pot afecta şi zona Londrei, unde se află cel mai mare aeroport din Europa, Heathrow. Perturbări ale traficului aerian sunt prevăzute, începând de mâine, şi în Germania, unde se va efectua, astăzi, un zbor test, pentru măsurarea concentraţiei de cenuşă din aer. Problemele pot dura până la mijlocul săptămânii, când, potrivit meteorologilor, vântul va îndepărta norul de centrul Europei.

Geologii din Islanda nu dau motive de optimism: ei spun că activitatea seismică din jurul vulcanului a crescut, ceea ce arată că erupţia ar putea deveni şi mai puternică.

Sursa: Antena 3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *