Internațional

Norvegia îngrijorată, după ce Kadîrov a fost surprins purtând uniforma armatei norvegiene

Preşedintele Ceceniei a postat pe reţelele sociale o poză în care apare îmbrăcat în uniformă armatei norvegiene, scrie Local.

„Faptul că Kadîrov este în uniformă militară nu ne miră, ce este ciudat e că el poartă o uniformă norvegiană” – a declarat expertul în relaţii internaţionale Julia Vilelmsen, citată de Aftenposten.

Forţele armate ale Norvegiei au încetat să vândă uniformele militare „excedentare” încă din anul 2005. Oslo a decis să distrugă uniformele nefolosite pentru că acestea să nu fie utilizate de terţe părţi, care nu au nicio legătură cu armata norvegiană.

Acesta este motivul pentru care conducerea armatei norvegiene este serios îngrijorată în legătură cu uniformă lui Kadîrov.

„Acordăm o mare atenţie pentru că uniformă noastră militară să fie folosită doar de către soldaţii forţelor armate norvegiene”, – a declarat reprezentantul oficial al armatei norvegiene Lynn Johansen.

Colonelul Arne Hagtvedt, care timp de mai mulţi ani a fost responsabil de producţia uniformelor militare, elimina posibilitatea că Kadîrov s-o fi cumpărat din comerţ.

„Forţele armate folosesc material produs de fabrici străine, care apoi este folosit pentru realizarea de uniforme norvegiene. Este clar că unele materiale rămân neutilizate în producţie. Este posibil că el (Kadîrov) să fi cumpărat metrialul din care i s-a realizat la comandă o uniformă militară” – a sugerat Hagtvedt.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *