Culinar.md

Nouă beneficii ale consumului de porumb fiert

Porumbul, alimentul minune din dieta ta! Iată câteva beneficii ale porumbului fiert:

1. Compuşii din porumbul fiert determină creşterea elasticităţii vaselor de sânge, prin sporirea cantităţii de elastină. Astfel se realizează o mai bună oxigenare şi hrănire a întregului organism şi scade riscul de apariţie a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale şi a infarctului.

2. După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.

3. Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului.

4. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit. Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor.

5. Alte cercetări au demonstrat că unii compuşi ciclici cu azot rezultaţi din fierberea porumbului pot creşte semnificativ capacitatea de analiză, inteligenţă.

6. Porumbul fiert conţine din belşug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariţia cancerului la plămâni.

7. O cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabilă de energia organismului.

8. Cercetătorii germani au constatat că aportul de tiamină prin consum de porumb zilnic poate scădea viteza de îmbătrânire a creierului cu 5-10%
pe an la femei şi cu 2-6% pe an în cazul bărbaţilor, având astfel un rol profilactic în boala Alzheimer.

9. Datorită bogăţiei în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic şi, consumat în mod regulat, poate preveni retenţia apei în organism (picioarele umflate sunt o consecinţă a acestei retenții).

sanatate.bzi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *