Externe

Nouă vizită a lui Benjamin Netanyahu la Moscova

‘Premierul va efectua de luni o vizită de lucru la Moscova de două zile’, se menționează în comunicat.

Aceasta va fi a treia vizită la Moscova a lui Netanyahu din septembrie anul trecut, cele două țări marcând cea de a 25-a aniversare a restabilirii relațiilor diplomatice între ele.

Cei doi conducători vor discuta despre ‘aplicarea aranjamentelor încheiate în cursul vizitei lui Netanyahu în aprilie la Moscova’, adaugă biroul.

Ei vor mai aborda, de asemenea, ‘dosare regionale, între care cele referitoare la lupta împotriva terorismului internațional, situația în Siria și în împrejurimi, precum și procesul diplomatic între Israel și palestinieni’, se precizează în document.

În cursul sejurului precedent la Moscova, în 21 aprilie, premierul Netanyahu discutase cu președintele Putin despre o coordonare militară destinată să evite confruntări între avioanele israeliene și rusești în spațiul aerian sirian.

Rusia susține militar regimul Bashar al-Assad, în special efectuând raiduri aeriene împotriva grupărilor înarmate care luptă împotriva forțelor guvernamentale.

În schimb, Israelul se opune președintelui Al-Assad, dar încearcă să rămână neutru în conflictul în care este implicat puternic inamicul său declarat, mișcarea șiită libaneză Hezbollah, care sprijină regimul de la Damasc.

Înainte de ultima sa vizită în Rusia, premierul Netanyahu admisese — pentru prima oară—că Israelul atacase zeci de convoaie de arme în Siria, destinate Hezbollah.

Potrivit unor surse concordante, Israelul a efectuat peste 10 bombardamente aeriene în Siria din 2013 vizând Hezbollah.

Israelul și Hezbollah s-au luptat într-un război devastator în vara anului 2006.

În cursul vizitei sale, premierul israelian va fi însoțit de ministrul agriculturii, Uri Ariel, și de cel al imigrației, Zeev Elkin.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *