Actualitate

Noul guvern va aboli regimul de vize pentru Romnia

Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), candidatul Aliantei pentru Integrare Europeana (AIE) la functia de premier, sustine ca una din primele decizii ale noului guvern va fi abolirea regimului de vize pentru cetatenii Romaniei.

Intr-un interviu acordat portalului „Stirea Zilei", el afirma ca regimul de vize pentru Romania „a fost instituit in mod ilegal dupa violentele de pe 7 aprilie de catre guvernarea comunista". „Este o decizie care nu necesita foarte mult efort. Este o actiune care tine si de angajamentele pe care ni le-am asumat", spune Vlad Filat. Potrivit lui, anularea regimului de vize va fi examinata, la pachet, cu semnarea Conventiei privind micul trafic la frontiera, „tergiversata de guvernarea precedenta si conditionata cu acceptarea de catre Bucuresti a Acordului de frontiera si a Tratatului de baza moldo-roman".

„Aceasta actiune urmeaza sa fie privita in complex cu deschiderea celor doua consulate romanesti la Balti si Cahul, pentru a facilita procedura de acordare a vizelor romanesti, si, pe de alta parte, pentru a facilita implementarea prevederilor Conventiei privind micul trafic la frontiera", a spus Vlad Filat.
El a respins speculatiile precum ca AIE are idei unioniste si a dat asigurari ca „drepturile tuturor cetatenilor vor fi respectate in egala masura, indiferent de etnie".

INFOTAG
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *