Politică

Noul sediu de lux al PCRM, in atentia Procuraturii

Procuratura municipala Chisinau urmeaza sa investigheze legalitatea atribuirii Partidului Comunistilor din Moldova a unui lot de teren, pe care a fost construit noul sediu luxos al formatiunii, din str.Armeneasca. O sesizare in acest sens a fost depusa astazi de catre seful Oficiului teritorial Chisinau al Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici.

Potrivit unui comunicat de presa al guvernului, terenul, cu suprafata de 0,247 ha, a fost atribuit PCRM de catre Consiliul municipal Chisinau la 16.03.2006. Reprezentantul Guvernului mentioneaza in sesizare ca CMC s-a condus de prevederile legislatiei privind asociatiile obstesti, sub a caror incidenta nu cad si formatiunile politice. Potrivit lui Sergiu Palihovici, atribuirea terenului trebuia facuta exclusiv in baza de licitatie publica.

Terenul cu pricina, care era terenul de fotbal al unei scoli, i-a fost dat initial in folosinta gratuita PCRM, decizia din 16.03.2006 a CMC fiind votata de consilierii comunisti si crestin-democrati. Ulterior, printr-o decizie din 22.01.2009, CMC a acceptat vanzarea acestuia catre PCRM ca teren aferent constructiei, contra sumei de 407 557 de lei, desi, potrivit expertilor (citati de TIMPUL intr-o investigatie vizand noul sediu al PCRM, publicata in decembrie 2008) pretul de piata era de aproape 300 mii de dolari.

Vom reveni cu detalii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *