Femeia

NU înseamnă DA

Dacă ne uităm în natură, la dansul împerecherii, vom observa aceeaşi strategie. Femela dă semne că ar fi interesată, dar odată început ritualul, există momente în care aceasta opune rezistenţă. În cazul animalelor, strategia are un cu totul alt scop: testarea forţei masculului, a capacităţii lui de a o proteja prin forţă brută.

La oameni, ţine mai mult de amuzament, căci de-ar fi să ne afişăm forţa brută, am intra la „violenţă domestică”, „intimidare” şi altele pe care numai avocaţii ştiu să le denumească. Totuşi, am putea crede că femeia pur şi simplu nu ştie ce vrea. Parcă e mai simplu, iar cea mai simplă explicaţie este de obicei cea corectă. Dacă analizăm puţin mai mult acest comportament contradictoriu, realizăm faptul că bărbatul este şi el testat din punct de vedere psihologic pentru a vedea în cât timp îşi poate pierde răbdarea sau interesul şi, în acelaşi timp, dacă intuiţia sa este una bună. Femeia nu va ezita să spere că el îi poate citi gândurile, chiar şi în cazul în care ea şi-a exprimat iniţial o părere contrară. Nu contează, tu ca bărbat ar trebui să ştii ce gândeşte, numai că nu-ţi pasă, fiind un „porc nenorocit şi egoist”. Îşi doreşte o comunicare non-verbală, dar, în acelaşi timp, vorbeşte foarte mult şi de multe ori prost. Vrea ca el să nu-şi piardă răbdarea în ceea ce o priveşte, dar ea se comportă în multe rânduri ca o bombă cu ceas gata să pulverizeze orice fiinţă care ar avea curajul să o contrazică.

„Ce ai păţit, dragă? / Nimic…” reprezintă exemplul clasic întâlnit la toate reprezentantele sexului feminin pentru că „Nimic”-ul spune extrem de multe: este nervoasă, dar nu vrea să-ţi verbalizeze, pentru că tonul folosit alături de emoţiile afişate subtil pe chipul său deranjat de ce ai făcut ar trebui să-ţi ofere destule informaţii ca tu să realizezi că eşti într-o mare încurcătură. S-ar putea ca o floare să-ţi ofere ieşirea perfectă din rahat, dar, în acelaşi timp, îţi poate fi aruncată în cap din cauza faptului că încerci să-i cumperi iertarea.

Nu este uşor să fii bărbat într-o lume cu atenţia centrată pe femeie. De foarte multe ori ne este greu să intuim ce se întâmplă în mintea aceea aglomerată ce nu oboseşte niciodată. Dacă ea îşi face scenarii despre cum ar putea să ne pună mai tare pe jar, noi ne gândim la propria supravieţuire şi gândim în permanenţă planuri de a nu-i ajunge între gheare. E frumoasă, dar muşcă rău.

Timpul. Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *