Politică

Nu-l vom vota pe Lupu

Pe 7 decembrie, PCRM nu va vota pentru Lupu, daca ?urcan si indecisii nu vor pregati o surpriza. Cel putin, asa se pare din raspunsurile mai multor deputati comunisti, carora le-am pus ieri, pe ultima suta de metri, urmatoarele intrebari: 1. Credeti ca maine RM va avea presedinte? 2. Daca decizia plenarei PCRM (care are loc azi-dimineata) ar depinde de dvs., ati vota pentru sau contra alegerii lui Marian Lupu in functia de sef al statului? Precizam ca unii s-au aratat dispusi sa vorbeasca, iar altii s-au eschivat categoric sa ne raspunda. De exemplu, Svetlana Popa ne-a rugat sa revenim peste 20 de minute si ne va raspunde cu placere, dupa care nu a mai raspuns apelurilor noastre. Va propunem mai jos celelalte raspunsuri:

Mark Tkaciuk

1. Nu stiu.
2. Daca ar depinde numai de mine, m-as pronunta categoric contra oricarei participari a comunistilor la farsa de maine.

Eduard Musuc

Eu nu-s in tara si ma voi intoarce dupa alegerile prezidentiale. Dar de n-as fi fost plecat, exista echipa si partidul si as fi sustinut decizia politica a plenarei.

Vladimir ?urcan

1. Depinde de situatia de dupa plenara si de decizia adoptata, inclusiv de discutiile pe care le vom purta acolo. Trebuie sa fim constienti ca vom adopta o hotarare de lunga durata. Situatia e de asemenea natura ca azi nimeni nu poate sti ce decizie va fi luata maine.

2. Nu sunt membru al CC si nu am dreptul sa votez, dar, ca deputat, imi voi expune neaparat pozitia. Daca alta iesire pentru a evita anticipatele nu exista si principiile inaintate de dl Lupu vor fi respectate si implementate, din doua rele e mai rea varianta ce presupune anticipate si aprofundarea crizei. Fireste, evitarea anticipatelor este calea cea mai rezonabila, pentru care eu as vota. De aceea, eu si alti colegi de-ai mei vom vedea care va fi decizia plenarei si apoi vom calcula situatia si vom lua o decizie a noastra.

Inna Supac

1. Nu cred ca dl Lupu va fi votat. Noi deja ne pregatim de anticipate.

2. Nu trebuie sa participam la votare si nici sa-l votam pe dl Lupu. Cred ca anume aceasta va stipula si decizia CC. Suna destul de frumos cele 12 puncte pe care dl Lupu ni le-a propus, dar vedem, din experienta, ca dl Lupu si PDM nu sunt in stare sa schimbe politica antidemocrata si antisociala a Aliantei.

Iurie Stoicov

Nu va suparati, dar noi cu TIMPUL nu prea avem mare colaborare, avand in vedere ca e o gazeta nu de opozitie, dar contrara democratiei in RM. Asa ca nu pot sa va raspund.

Elena Bodnarenko
1. Nu cred ca Lupu va fi ales.

2. Nu voi vota, pentru ca eu reprezint alegatorii raionului Soroca si ma intalnesc foarte des cu 21,5 mii de persoane. Chiar acum sunt la o intalnire cu locuitorii unui sat, care nu-mi incredinteaza sa-l sustin pe dl Lupu.

Ivan Calin

Eu n-as dori sa dau raspuns… Nu va suparati, va rog!

Grigore Petrenko

1. Sunt sigur ca maine nu va fi ales presedintele.

2. Mi-am expus parerea la acest subiect de multe ori si raman la aceeasi pozitie – fractiunea PCRM nu trebuie sa sustina candidatura inaintata de majoritatea liberal-democratica.

Vadim Misin

1. In niciun caz nu vom avea maine presedinte!

2. Nu vom vota cu Lupu, pentru ca el reprezinta o alianta care conduce R. Moldova spre dezastru.

Dmitri Todoroglo

TIMPUL duminica nu trebuie asa convorbire. Asa ca eu pe telefon nu raspund.

Igor Dodon

1. Daca e sa fac azi o prognoza, as da 99% ca presedintele nu va fi ales, iar un procent l-as lasa pentru intriga.

2. Cred ca as opta pentru neparticiparea comunistilor la vot. (Intrebat de ce, Dodon a inchis telefonul si n-a mai raspuns la apelurile noastre.)

Vladimir Vitiuc

1. Pentru candidatul coalitiei nu va vota nimeni maine.

2. Sunt membru CC si decizia plenarei depinde si de mine, dar sunt impotriva unui candidat din partea Coalitiei.

Iurie Muntean

Nu am nimic contra dvs., dar nu vreau sa comentez nimic despre aceasta.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *