Ultima oră

“Nu mai vrem români!”

Solicitarea vine ca protest faţă de manifestările xenofobe şi discriminatorii îndreptate împotriva imigranţilor români din Spania.

Creţu susţine că fapta este cu atât mai îngrijorătoare cu cât vine din partea principalului partid de dreapta, Partidul Popular.

"Este revoltătoare folosirea comunităţii româneşti din zona Barcelonei ca armă electorală în alegerile municipale de către reprezentanţi ai Partidului Popular. Sunt extrem de îngrijorată de manifestaţia organizată la Badalona, în cadrul căreia au fost afişate pancarte cu înscrisul «Nu vrem români!», de pliantele cu sigla Popularilor, în care se promite «Mai multă siguranţă», şi de declaraţiile candidatului la primărie, Xavi Garcia Albiola, în care cere «curăţarea oraşului» şi-i ameninţă în special pe romi", declară europarlamentarul român.

Cea mai mare comunitate de străini

Eurodeputatul PSD menţionează că, în Badalona, românii sunt al treilea grup etnic, iar la nivelul Spaniei formează cea mai mare comunitate de străini.

"Cei aproape un milion de români au contribuit în ultimii ani la creşterea economică semnificativă a Spaniei, iar acum resimt, alături de spanioli şi de ceilalţi imigranţi, efectele dureroase ale recesiunii.
Publicitate

Este regretabil că în acest context social-economic nefavorabil al crizei românii sunt puşi la zid în mod politicianist, cu atât mai mult cu cât Spania este un bun exemplu, la nivel european, în materie de politici de integrare a imigranţilor", subliniază Creţu.

Românii au ajuns temă de campanie electorală în oraşul Badalona, din apropierea Barcelonei, asta după ce reprezentantul Partidului Popular, Xavi García Albiola, care este şi candidat la primăria oraşului, a organizat o manifestaţie împotriva românilor, care s-ar afla la originea problemelor comunităţii.

"Nu vrem români!", a scris pe o pancartă purtată în timpul manifestaţiei.

În acelaşi timp au fost distribuite pliante cu sigla partidului, pe care scria "+ Securidad" – (Mai multă siguranţă), şi era prezentat un colaj foto cu străzi murdare, un accident de maşină, mai mulţi bărbaţi la un balcon şi două femei cu batic pe cap, aşezate pe o bancă. Într-o primă fază au fost tipărite 1.000 de pliante, dar reprezentantul PP vrea să ajungă la 25.000. 

Sursa: Cotidianul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *