Femeia

Nu ne ruşinăm, ne promovăm

Majoritatea dintre noi au auzit aceste cuvinte acasă, la grădiniţă, la şcoală. După aceste restricţii şi lipsa libertăţii de a vorbi în public, am obţinut liber la „lăudat”, iar reţelele de socializare ne-au ajutat în acest sens. Adevărul trist este că majoritatea laudelor sunt vorbe absurde, fără rost, care interesează puţină lume.

Dar este acest fenomen într-adevăr un lucru rău? În acest spaţiu, mai mereu scriu despre mine şi gândurile pe care le am. De fapt, o fac chiar în acest moment! Nu sunt diferită de orice alt antreprenor, care urmăreşte câştiguri mari de pe urma investitorilor, sau de orice alt angajat, care-şi doreşte recunoaşterea meritelor.

În jungla socială, când nimeni nu va pune o vorbă bună pentru tine atâta timp cât nu o faci tu, propria promovare devine o necesitate. Şi cu cât mai tare, puternic şi des, cu atât mai bine. Desigur, trebuie să ţinem cont și să nu trecem de linia care ne poate eticheta drept insuportabili şi ofensatori.
Pentru a te distinge pe piaţa „promovărilor”, trebuie să fii interesantă. Să ţii cont de detaliile care într-adevăr contează pentru ascultătorii tăi şi care vor genera noi întrebări. Trebuie să fii TU, autentică, reală, fără să încerci să pari altcineva. Nu trebuie să spui ceea ce crezi că vor alţii să audă. Această strategie va reveni ca un bumerang în viaţa ta. Nu sta încruntată şi lasă uşile deschise, pentru ca cei interesaţi de tine să poată trece pragul cu uşurinţă. Fii creativă şi oferă valoare spuselor tale – o poveste spusă cu tâlc, o lecţie sau un simplu banc.

Şi ţine cont, dacă nu-i poţi determina pe alţii să vorbească despre realizările tale, înseamnă că nu e nimic despre care poţi povesti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *