Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:31
Abonamente

Economie 4 Decembrie 2013, ora 07:00

Nu se țin de cuvânt? Rospotrebnadzor-ul nu a oferit nici un răspuns față de ridicarea embargo-ului

Marime Font

Deși au trecut 10 zile de la numirea în funcție a noului șef de la „Rospotrebnadzor”, țara noastră nu a primit nici un răspuns referitor la embargo-ul impus vinurilor moldovenești, așa cum a promis. Ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov a declarat pentru TIMPUL că răspunsul întârzie să apară din cauza unei deplasări în care se află șefa instituției rusești, Anna Popova. 

„Condițiile care s-au cerut din partea Republicii Moldova au fost îndeplinite, acum așteptăm care va fi decizia rușilor. Răspunsul întârzie din cauza unei deplasări în care se află șefa de la „Rospotrebnadzor”, Anna Popova. Dacă va fi un răspuns pozitiv va fi bine, dacă va fi unul negativ sperăm să fie argumentat, iar noi vom continua negocierile cu Moscova. Tot ministerul face tot posibilul ca exportul să fie reluat către Federația Rusă și cred că le-am adus argumente suficiente celor de la „Rospotrebnadzor” pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat pentru TIMPUL Vasile Bumacov.

Amintim că la începutul toamnei, Federația Rusă a interzis comercializarea băuturilor alcoolice moldovenești pe teritoriul său, iar motivul invocat ar fi calitatea acestora care „nu ar corespunde cerințelor sanitare”, a declarat atunci fostul șef al „Rospotrebnadzorului”, Ghenadie Onișcenko. Mandatul acestuia a expirat la finele lunii noiembrie, iar succesoarea acestuia este Anna Popova, fost șef adjunct al instituției.
 

Un articol de: Vasile Dosca
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul