Frumusețe

Nu te vopsi la întâmplare

Una dintre schimbările pe care orice femeie vrea să o facă, sau schimbarea de primă intenţie la care se apelează, este modificarea culorii părului sau a frizurii. În cazul în care nu eşti mulţumită de felul în care arăţi, sau chiar dacă eşti mulţumită simţi totuşi nevoia de a te transforma într-o divă, îţi propunem să fii extrem de atentă atunci când alegi să schimbi culoarea părului. Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să vrei o anumită nuanţă pentru părul tău, dar rezultatul pe care l-ai obţinut a fost complet diferit. Există câteva reguli foarte importante de care trebuie să ţii cont întotdeauna când te vopseşti acasă. Iată care sunt acestea:

Culoarea nu iese din prima încercare
Acest lucru se întâmplă dacă părul tău este foarte închis. În acest caz, este aproape imposibil să obţii un blond platinat imediat, asta fără să-ţi distrugi iremediabil părul. Părul tău va trebui decolorat de mai multe ori, iar asta cu siguranţă îl va distruge. Poate ar fi bine să te răzgândeşti şi să alegi o culoare mai puţin deschisă pentru părul tău.

Ai grijă la nuanţe
Părul foarte închis la culoare devine uşor roşcat pe măsură ce se decolorează. Dacă speri ca părul tău să se decoloreze natural, în timp şi să capete câteva tonuri mai deschise, vei descoperi că de fapt va avea nuanţe roşcate.

Atenţie dacă ai avut permanent!
Dacă părul tău a fost tratat cu o soluţie permanent, henna sau alte tipuri de substanţe, acestea vor interacţiona cu vopseaua aplicată, iar culoarea rezultată va fi diferită faţă de ceea ce ai sperat să obţii. Şi clorul poate rămâne pe păr, de aceea este indicat să aştepţi cel puţin o săptămână înainte de a te vopsi, dacă ai mers de curând la piscină.

Vopseşte părul când e sănătos
Starea de sănătate a părului tău influenţează, la rândul ei, rezultatul pe care îl obţii după vopsire. De exemplu, un păr decolorat este mai poros şi mai degradat şi nu va absorbi la fel de mult pigment ca un păr sănătos.

Culoarea părului nu trebuie neglijată
Este foarte puţin probabil să obţii culoarea pe care o vezi pe cutia unei vopsele, dacă alegi să-ţi colorezi părul acasă. Nuanţa părului tău afectează extrem de mult rezultatul, astfel încât poţi descoperi la final că nici măcar nu seamănă cu ceea ce ai vrut.

Schimbă frizura
Dacă ai părul tern, lipsit de vitalitate, investeşte într-un tratament care să-i redea strălucirea şi alege o culoare care să te definească. Nu uita că este important să-l îngrijeşti tot timpul, iar dacă acum nu este într-o formă tocmai bună poţi să-l tunzi.

oana.buzila.timpul@gmail.com

Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *