Atitudini

Nu vă puneţi harul divin în slujba diavolului

Acestea sunt consecinţele dramatice ale unei politici diabolice, ale unui ateism devastator, care l-a izgonit pe Dumnezeu din viaţa şi din sufletele noastre. Promotorii acestei politici, de-a lungul a opt ani de zile, au semănat în societatea noastră boabele dispreţului faţă de cultura adevărată, faţă de autenticele noastre valori naţionale. De aceea acum suntem o comunitate dezbinată, oarbă, violentă şi fără scrupule.
Cred că această stare de lucruri, gravă, cel mai mult ar trebui să ne îngrijoreze şi să ne doară pe noi, oamenii de cultură, care – prin strădanie, răbdare şi dăruire – plantăm în sufletele oamenilor binele, frumosul şi adevărul, noi având menirea de a fi acei lampagii care poartă lumina şi nădejdea.

Or, tocmai acum, când începe o nouă campanie electorală – în fond, o luptă pe viaţă şi pe moarte, între întuneric şi lumină, bine şi rău, adevăr şi minciună, între Dumnezeu şi satan -, noi trebuie să conştientizăm că avem un singur duşman – comunismul de factură rusă, kominternistă, prin tot ce seamănă pe pământ şi în oameni: ură, răutate, minciună, trădare, invidie, zâzanie, dezbinare, hoţie, teroare, frică, incultură etc. Promotorii de la Chişinău ai neobolşevismului se fac ostaşi agresivi ai unor forţe malefice, aducătoare de profituri lor şi de nenorociri – nouă.

Mă adresez tuturor colegilor mei de breaslă şi de idealuri, oameni de cultură şi de bună-credinţă: nu vă puneţi harul divin în slujba diavolului, nu mergeţi în campania electorală cu adepţii acestui partid sângeros şi criminal. Ştiu: unii vor invoca starea materială grea. Sunt de acord, ducem o viaţă deloc uşoară, dar mulţii bani, câştigaţi de la comunişti, n-o să vă aducă prosperare, pentru că sunt bani furaţi. Nici Iuda nu a fost fericit cu cei 30 de arginţi, mai mult ca atât: din cauza remuşcărilor, a disperării, având pe conştiinţă un asemenea păcat, el şi-a pus capăt zilelor în cel mai oribil mod.

Să mergem alături de adepţii formaţiunilor cu mesaj democratic şi naţional, să scăpăm odată şi pentru totdeauna de urgia roşie, ca să le oferim copiilor şi nepoţilor noştri un alt viitor decât cel „luminos” al comuniştilor – un viitor european.

Cu drag,
Ninela Caranfil, artistă emerită 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *