Actualitate

Numărătoarea inversă a Unirii a început. Expulzarea cu efect de bumerang

Aşadar, aici era, dom’le, junghiul apocaliptic al Republicii, butonul ei subtil de distrugere lentă, preinfarctul stabilităţii geopolitice, în persoana lui George Simion, maleficul bucureştean care submina menirea edenică a statului. De azi înainte, vorba retrograzilor, trai neneacă şi Eldorado! O să vedeţi, începând chiar de mâine, odată stârpit de la rădăcină Răul simionic, datoria externă a Republicii eliberate va ajunge la 10%, PIB-ul se va ghiftui de opulenţă occidentală, miliardul de dolari furat se va reîntoarce în sistemul bancar, Raportul Kroll va deveni doar un morman de simple foi ideale pentru a mânca salamul şi ceapa pe ele în pauza de masă la umbra barăcii de şantier, Gaburici îşi va lua BAC-ul şi va reforma sistemul juridic nu în 3 luni, ci într-o săptămână, fără Saakaşvili şi alte vedete hollywoodiene, Voronin va călări liber poneiul supremaţiei statale, lui Dodon nu îi va mai fi frică de Ilan Shor, lui Ilan Shor nu-i va mai fi frică de puşcărie, Filat nu îl va mai invidia biblic pe Plahotniuc, Lupu va putea să intre cu TAB-ul în şcolile româneşti, emisari NATO şi UE vor sta pioşi şi bâlbâiţi cu orele la uşile Guvernului pentru a implora Republica să adere, Angela Merkel îşi va face vacanţele la Vadul lui Vodă, Vladimir Putin se va refugia în China înspăimântat de ideea că Rusia ar putea deveni un raion basarabean, iar Leancă va fi învestit preşedinte al Comisiei Europene. Ce mai lipseşte din acest peisaj al victoriei protocroniste în ordinea constituţională?

Lăsând ironia deoparte, cel care a dat ordinul de expulzare are ceva masiv în el. Nu greutatea corporală, ci prostia. O prostie masivă, indubitabilă. Pentru că a generat o situaţie cu detentă de scandal diplomatic între Bucureşti şi Chişinău, cu o săptămână înainte de vizita lui Kovesi şi cu trei zile înainte de 16 mai, când cetăţeni ai Republicii Moldova vor ieşi pe străzi pentru a manifesta împotriva jafului şi corupţiei într-un marş de amploare organizat de Acţiunea 2012 şi Tinerii Moldovei.

Repet: cetăţeni ai Republicii Moldova vor fi pe străzi, nu agenţi 007 din „lumea capitalului”.

Ce veţi face, îi veţi expulza şi pe ei? Sau v-aţi hotărât să treceţi la următoare etapă – „hrana” pentru bastoanele din beci?
 
Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *