Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 12:36
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Social 10 Ianuarie 2017, ora 09:38

Numărul cazurilor de viroze s-a micşorat pe parcursul ultimei săptămîni

Marime Font

Peste 4000 de cazuri noi de viroze s-au înregistrat în municipiul Chişinău pe parcursul săptămînii trecute, cu circa o mie de cazuri mai puţine decât în perioada 26 decembrie 2016- 1 ianuarie curent, a anunțat Centrul municipal de Sănătate Publică.

Potrivit sursei citate, în această perioadă au fost internaţi 58 de bolnavi, dintre care 35 copii. Totodată, pe parcursul săptămînii trecute s-au atestat cazuri de boală la peste 2000 de copii cu vîrsta pînă la 17 ani. Cei mai afectaţi sînt copiii de pînă la 6 ani.

În aceeaşi perioadă, în municipiu, au fost înregistrate 79 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 44 de cazuri la copii sub vîrsta de 17 ani. În total, în perioada rece a anului, s-au înregistrat 476 de cazuri de gripă.Şeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, a menţionat în ședința săptămînală de astăzi a serviciilor Primăriei Chișinău că pînă în prezent au fost efectuate 32 000 de vaccinări dintre cele 34 000 preconizate pentru municipiu. Totodată, acesta a specificat că în municipiul Chişinău, Serviciul de urgență a fost solicitat pe parcursul săptămînii trecute de peste 6600 de ori. „S-au înregistrat trei cazuri de degerături, persoanele fiind transportate la Spitalul Republican de Traumatologie și șase cazuri de hipotermie, pacienții fiind internați la Institutul de Medicină de Urgență pentru îngrijiri medicale”, a spus Mihai Moldovanu.

La fel, în legătură cu timpul rece de afară, persoanele social vulnerabile din capitală sînt îndemnate să apeleze la centrul de găzduire, unde în prezent primesc îngrijiri 110 oameni.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul