Social

Numărul infecţiilor respiratorii a crescut cu 27%

Medicul epidemiolog de la Centrul Naţional de Sănătate Publică, Alina Druc, a declarat pentru IPN că numărul de îmbolnăviri oscilează de la o săptămână la alta, iar variaţiile sunt caracteristice acestei perioade din an, când vremea începe să se încălzească.

Alina Druc a explicat creşterea cazurilor de îmbolnăvire, inclusiv prin încălzirea vremii şi prin faptul că oamenii au început să poarte haine mai subţiri. Potrivit medicului, chiar dacă săptămâna trecută s-a înregistrat o creştere a numărului de îmbolnăviri, nu există motive, de alarmare, pe motiv că tendinţa generală este în descreştere, iar cifra este sub pragul epidemic.

Potrivit specialiştilor, în cazul în care apar primele simptome – tuse, eliminări nazale, dureri în gât, febră sau altele, se recomandă ca persoana să rămână acasă şi să solicite asistenţa medicală. Pentru persoanele bolnave este indicată limitarea contactului cu alţi oameni, acoperirea nasului şi gurii cu un şerveţel de unică folosinţă atunci când tuşesc sau strănută. La fel, se recomandă aerisirea încăperilor şi curăţarea suprafeţelor contaminate.

Pentru prevenirea îmbolnăvirii, specialiştii recomandă evitarea contactului cu persoanele bolnave, dar şi spălatul frecvent pe mâini cu apă şi săpun. La fel, se recomandă consumul produselor care conţin vitamina C – lămâia, coacăza neagră, coacăza roşie şi a produselor fitoncide – usturoiul, ceapa, deoarece ele sunt antimicrobiene.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *