CSI / Rusia

Numărul parlamentarilor ucraineni ar putea fi redus

„Există opinii conform cărora ar fi de ajuns jumătate din componenţa actuală a Radei Supreme. Iar eu sunt adeptul transformării cantităţii în calitate. Cred o astfel de reducere a numărului de parlamentari ar fi absolut obiectivă şi justificabilă, iar pentru acest lucru este nevoie de adoptarea unor modificări constituţionale”, a afirmat preşedintele Parlamentului Ucrainei, Volodimir Groisman.

„N-aş vrea ca parlamentul să frâneze modificările necesare. Nu mai suntem acea frână a schimbărilor care era înainte, astfel că sunt convins că Parlamentul îşi va îndeplini sarcinile, iar cantitatea se va transforma în calitate”, a precizat şeful legislativului ucrainean.

Cu toate acestea, Groisman, care se află la conducerea Parlamentului din 27 noiembrie 2014, nu a dorit să facă o apreciere a celor 100 de zile care au trecut de la constituirea noului legislativ.

În prezent, Rada Supremă a Ucrainei, denumirea oficială a parlamentului unicameral, este formată din 450 de deputaţi şi este singurul organ cu putere legislativă din ţară.

sursa: rador.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *