Astăzi 22 Martie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 11:40
Abonamente

Actualitate 13 Ianuarie 2018, ora 13:58

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă H3N2 în Canada şi Statele Unite este în creştere

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă pe teritoriul Americii de Nord este în creştere, 15.572 de cazuri fiind confirmate în urma analizelor de laborator în Canada începând de sâmbăta trecută, a anunţat Agenţia pentru sănătate publică din această ţară, citată de Xinhua.

Nivelul de influenţă al gripei a depăşit estimările iniţiale pentru această perioadă a anului, conform celui mai recent raport al agenţiei canadiene.

Anul trecut, au fost confirmate 8.976 de cazuri până la finalul primei săptămâni din luna ianuarie.Majoritatea cazurilor continuă să fie declanşate de virusul Influenza A, subtipul H3N2, o tulpină care se manifestă extrem de virulent şi tinde să cauzeze îmbolnăviri severe, în special în rândul persoanelor vârstnice şi al copiilor.

În acelaşi timp, cazurile diagnosticate cu virusul gripal Influenza B este ''în creştere constantă'', fiind înregistrate în acest sezon de 20 de ori mai multe îmbolnăviri în comparaţie cu aceeaşi perioadă din ultimii şapte ani. Agenţia canadiană a precizat că acest tip de virus gripal a început să se răspândească în această ţară mult mai devreme decât în mod obişnuit.

Conform raportului, gripa are cea mai mare influenţă asupra persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Până în prezent, în Canada au fost înregistrate 1.850 de internări ca urmare a gripei, 68% dintre pacienţi fiind vârstnici.

De asemenea, în Canada au fost raportate 54 de decese, cinci dintre victimele virusului gripal fiind copii.

Autorităţile americane pentru controlul bolilor au anunţat, vineri, că primele semne privind răspândirea gripei pe acest continent indică un sezon gripal ''sever'' în această iarnă.

Dan Jernigan, director al Departamentului Gripă din cadrul Centrului naţional pentru imunizare şi afecţiuni respiratorii a declarat într-o conferinţă de presă că întreg continentul american se confruntă cu o ''activitate răspândită'' a virusului gripal.

Jernigan a comparat severitatea fenomenului cu cea observată în sezoanele 2012 - 2013 şi 2014 - 2015 când subtipul H3 a provocat numeroase decese şi internări.

Potrivit acestuia, 22,7 din 100.000 de persoane din Statele Unite au fost spitalizate în această săptămână, majoritatea având vârste de peste 50 de ani. De asemenea, au fost înregistrate şapte noi decese pediatrice asociate gripei.

Sursa: Agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Martie 2018, ora: 17:29

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Autoritățile române au deconspirat recent o grupare criminală specializată în sustragerea banilor din bancomate, din care făceau parte și moldoveni. O investigație realizată de IMPACT TV arată că în spatele grupării, care activa cu succes în mai multe țări ale...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Moni Stănilă

Program de reunificare

Când Uniunea Scriitorilor a ieșit cu o declarație de unificare, s-au găsit destui care să vină cu reproșuri, că e prea târziu sau prea aliniat la ce se întâmplă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul