Actualitate

Numărul persoanelor diagnosticate cu gripă H3N2 în Canada şi Statele Unite este în creştere

Nivelul de influenţă al gripei a depăşit estimările iniţiale pentru această perioadă a anului, conform celui mai recent raport al agenţiei canadiene.

Anul trecut, au fost confirmate 8.976 de cazuri până la finalul primei săptămâni din luna ianuarie.

Majoritatea cazurilor continuă să fie declanşate de virusul Influenza A, subtipul H3N2, o tulpină care se manifestă extrem de virulent şi tinde să cauzeze îmbolnăviri severe, în special în rândul persoanelor vârstnice şi al copiilor.

În acelaşi timp, cazurile diagnosticate cu virusul gripal Influenza B este ”în creştere constantă”, fiind înregistrate în acest sezon de 20 de ori mai multe îmbolnăviri în comparaţie cu aceeaşi perioadă din ultimii şapte ani. Agenţia canadiană a precizat că acest tip de virus gripal a început să se răspândească în această ţară mult mai devreme decât în mod obişnuit.

Conform raportului, gripa are cea mai mare influenţă asupra persoanelor cu vârste de peste 65 de ani. Până în prezent, în Canada au fost înregistrate 1.850 de internări ca urmare a gripei, 68% dintre pacienţi fiind vârstnici.

De asemenea, în Canada au fost raportate 54 de decese, cinci dintre victimele virusului gripal fiind copii.

Autorităţile americane pentru controlul bolilor au anunţat, vineri, că primele semne privind răspândirea gripei pe acest continent indică un sezon gripal ”sever” în această iarnă.

Dan Jernigan, director al Departamentului Gripă din cadrul Centrului naţional pentru imunizare şi afecţiuni respiratorii a declarat într-o conferinţă de presă că întreg continentul american se confruntă cu o ”activitate răspândită” a virusului gripal.

Jernigan a comparat severitatea fenomenului cu cea observată în sezoanele 2012 – 2013 şi 2014 – 2015 când subtipul H3 a provocat numeroase decese şi internări.

Potrivit acestuia, 22,7 din 100.000 de persoane din Statele Unite au fost spitalizate în această săptămână, majoritatea având vârste de peste 50 de ani. De asemenea, au fost înregistrate şapte noi decese pediatrice asociate gripei.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *