Politică

Nunta lui Voronin in tara lui Homer

Pentru a duce nuntasii in Grecia, s-a comandat o cursa charter – ce nu faci pentru nepotul iubit?!

Dupa ce a scapat de povara grijilor acestei tari nesuferite si acestui popor nesimtit si ingrat care n-a mai invatat cum trebuie sa voteze, sleitul de puteri ex-presedinte Voronin are, in sfarsit, ragazul sa se ocupe si de ale sale, adica, de familia sa.

Sursele noastre foarte informate si bine documentate ne-au comunicat ca maine, 26 septembrie, imbrejnevitul ex-dictator da o petrecere de zile mari in cinstea zilei de nastere a sotiei sale, Taisia. Imparateasca sindrofie va avea loc departe de ochii lumii si departe de Moldova, tocmai la Odesa. Invitatii, peste 40 de perechi, vor fi toti unul si unul, fete cinstite, patrioti moldoveni, statalisti suta la suta. Un adevarat alai prezidential! De ce Voronin a ales anume Odesa pentru aceasta sindrofie e greu de spus. Sa fie la mijloc tainica respiratie a marii si zborul pescarusilor?

Doar la o saptamana dupa aceasta petrecere, pe 3 octombrie, Voronin mai are o sindrofie – nunta iubitului sau nepot, fiul lui Oleg. De data aceasta orasul ales nu se afla in Ucraina, ci in Grecia. De fapt, nu e nici oras, ci o insula unde in antichitate locuiau zeii. Va imaginati ce spectacol mirific: respiratia tainica a marii, palmieri proiectati pe orizontul insangerat, lautari moldoveni cantand „mai dati vin, mai dati galuste”, socrul cel mare jucand „Basmaluta” cu soacra cea mica?!.

Si la nunta din Grecia vor merge aceleasi cinstite fete, patrioti adevarati, oameni care iubesc adanc acest popor. Ca daca nu l-ar iubi, ar bate ei un drum atat de lung tocmai in patria lui Homer? Da, mai sa uit: pentru aceasta ocazie este comandat un avion special, cursa charter. Costa scump, veti zice? Nicio problema. Opt ani de zile Voronin a adunat din pensia sa banut la banut, ca sa nu se faca de ras la nunta nepotului. Ca doar n-o sa-i faca nunta intr-un parlit de restaurant din Chisinau, ca sa caste gura la ei toata prostimea si inca sa mai scrie si ziarele. Statutul Familiei e altul, nu ca al prostimii – prostimea cu mizeria ei, zeii cu Olimpul lor…

Turnati vin si dati galuste sa se imbete si zeii! Acesta e marele spectacol al acestui inceput dramatic de mileniu: comunistii beti chiuie si joaca impreuna cu zeii beti!

Cronicar
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *