Actualitate

NY Times: Mitropolitul Vladimir şi episcopul Marchel, unelte politice ale Kremlinului în Rep. Moldova

Jurnaliştii americani scriu în material că Moscova îşi foloseşte mitropoliţii loiali „cauzei imperaliste” ca unealtă de blocaj a oricărei rute euro-atlantice a republicilor din fosta URSS.

În cazul Republicii Moldova, este menţionat ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, cunoscută portavoce a intereselor ruseşti.

New York Times scrie şi despre frontul comun dintre sutanele Rusiei şi pionii ei politici din Republica Moldova, cum ar fi Igor Dodon, liderul PSRM.

Nici episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, aprig apărător al şefului Partidului Nostru, Renato Usatîi, actor politic cu ştate vechi în lumea crimei organizate, nu este omis. Despre episcop, publicaţia newyorkeză notează: „În avangarda cauzei anti-europene în Moldova a fost şi Marchel Mihăescu, episcopul ortodox din Bălţi, care a fost numit în postul pe care îl ocupă de către patriarhul Moscovei”.

NY Times oferă următoarea mostră de retorică tip Putin din recuzita lui Marchel, citând câteva declaraţii ale acestuia dintr-un interviu: „Glasul bisericii şi vocea politicienilor ruşi – nu toţi, dar marea majoritate a politicienilor ruşi – reprezintă un tot. Pentru mine, Rusia este gardianul valorilor creştine (…) Europa ne-a dat o mulţime de bani, nu există nicio îndoială, dar vrea prea mult în schimb. Ea ne cere să plătim cu sufletele noastre, să ne îndepărtăm de Dumnezeu. Acest lucru nu este acceptabil”.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *