Astăzi 24 Septembrie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 08:06
Abonamente

Snooker 22 Septembrie 2010, ora 11:12

O`Sullivan revine în forţă: vezi ce a reuşit la Openul Mondial

Marime Font

 
 
 

Revenire triumfală pentru Ronnie O'Sullivan în circuitul mondial profesionist, carismaticul jucător englez reuşind break-ul maxim de 147 puncte în ultimul frame al meciului cu Mark King din turul trei al Openului Mondial de la Glasgow. Victorios cu 3-0, O'Sullivan îl va întâlni în faza următoare a turneului pe Jimmy White într-un meci care se anunţă de colecţie.

A sărit din schemă Mastersul de la Shanghai, considerând că prezenţa alături de “tânăra” lui familie este mai importantă decât participarea la primul turneu de puncte al sezonului, dar s-a revanşat din plin în faţa fanilor la Glasgow.

Partener de joc a fost Mark King, căruia “Racheta” nu i-a lăsat prea multe şanse din momentul în care şi-a luat cu adevărat viteză. Prima prezenţă la masă a făcut ca Ronnie să adune 38 de puncte, ratarea bilei negre la buzunarul superior stâng readucându-l pe King în prim plan.Acesta s-a încurcat după doar şapte puncte legate, ratând la rândul său o bilă roşie la buzunarul superior drept. Revenit la masă, O'Sullivan a închis frame-ul cu un break de peste 60 de puncte.

Jocul doi a fost unul extrem de încâlcit, cu numeroase ratări de ambele părţi. Vizibil iritat de intrarea frame-ului în zona loviturilor de siguranţă, Ronnie a lovit de două ori la întâmplare, oferindu-i şanse bune lui King.

În cele din urmă acesta din urmă a revenit la masă pentru un snooker, dar Ronnie i-a plasat bila roz pe marginea buzunarului superior stâng şi astfel jocul a fost trecut tot în dreptul triplului campion mondial deşi King reuşise lovitura.

Frame-ul trei a fost şi cel mai spectaculos al meciului, Ronnie O'Sullivan demonstrându-şi o dată în plus calităţile de “one man show”. După două combinaţii de lovituri bila roşie plus bila neagră, Ronnie şi-a dat seama că este o pâine bună de mâncat mergând pe un break maxim.

Se opreşte din lovitură şi îl întreabă pe arbitrul partidei Jan Verhaas dacă se acordă un premiu special pentru break-ul maxim de 147 de puncte. Impunătorul arbitru olandez intră în jocul lui Ronnie şi îi răspunde acestuia că după informaţiile sale se acordă doar un premiu de 4.000 de lire pentru cel mai mare break al turneului. Ronnie nu este convins că merită efortul să continue şi totuşi o face, nu înainte de a-l mai întreba pe Verhaas: "Esti sigur că nu se acordă un premiu special?". Confirmarea a venit după doar câteva minute, dar de acum “Racheta” era pornită să facă spectacol.

Bilele roşii au intrat pe rând în buzunare însoţite de combinaţia cu bila neagră şi Ronnie era tot mai aproape de al zecelea break de 147 de puncte din carieră. Ajunge la ultima lovitură, tabela arătând 140. Ronnie merge şi îi strânge mâna lui King, lăsând impresia că refuză să joace ultima bilă neagră poate în semn de protest pentru absenţa unui premiu special.

Este momentul în care Jan Verhaas intervine şi îl roagă pe Ronnie să execute totuşi lovitura. Bila este în buzunarul superior stâng şi publicul aplaudă în picioare reuşita lui Ronnie O'Sullivan, prin care acesta l-a depăşit pe marele Stephen Hendry la capitolul break-uri maxime. La numărul de titluri mondiale mai are ceva de aşteptat.

Sursa: onlinesport.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md