Sănătate

O alimentaţie haotică ne afectează grav sănătatea.. şi silueta

 Cind sunt nemulţumite de persoana lor, oamenii îşi impun reguli şi mai stricte, pe care le încalcă din nou. Este un cerc vicios din care puţine persoane găsesc scăpare. Dimineaţa te grăbeşti şi nu ai timp pentru micul dejun, la pauza de masă dai o fugă la fast-food, iar câteodată seara ajungi prea târziu acasă ca să mai poţi mânca.

S-a demonstrat că dorinţa de a slăbi nu este singurul motiv pentru care adoptăm o astfel de alimentaţie. Foarte multe persoane ajung să mănânce dezordonat în funcţie de stările psihice şi emoţionale pe care le au.

O ceartă cu iubitul sau o zi grea la serviciu pot declanşa o dorinţă de a mânca orice gasesc la îndemână, deoarece de la primele înghiţituri simt o stare de bine şi de relaxare (asa-numitul comfort food).

„In timp ce mănânc doua pungi de chips-uri nu ma gândesc la felul în care mă voi simţi mai târziu”, spun o parte din prietenii mei care nu îşi alocă timp pentru a mânca normal. Dar dupa citeva ore incepe să se simtă vinovaţi şi sunt puşi în situaţia de a-şi recunoasţte slăbiciunea.

Citeşte materialul integral aici: www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *