Internațional

O angajată FBI s-a căsătorit cu teroristul ISIS pe care trebuia să-l investigheze

Daniela Greene a mințit FBI în legătură locul în care se deplasează și l-a avertizat pe noul soț că este în curs de investigare, potrivit dosarului aflat în instanțele federale. Dosarul lui Greene, care nu a fost niciodată publicat, arată o breșă stânjenitoare a securității naționale la nivelul FBI, scrie CNN. De asemenea, potrivit sursei citate, povestea Danielei Green ridică întrebări și asupra unui potențial tratament preferențial primit de aceasta de la procurorii Departamentului de Justiție, care au acuzat-o de o infracțiune relativ minoră, apoi au cerut judecătorului să îi dea o sentință redusă în schimbul cooperării, ale cărei detalii rămân secrete, la cererea instanței.

Potrivit CNN, bărbatul cu care s-a căsătorit Greene nu era un terorist obișnuit – este vorba despre Denis Cuspert, un rapper german transformat în cadru de recrutare pentru ISIS, a cărui influență crescândă l-a pus pe radarul autorităților de combatere a terorismului de pe două continente. În Germania, Cuspert a fost cunoscut după numele de scenă, Deso Dogg. În Siria, el era cunoscut sub numele de Abu Talha al-Almani. El l-a lăudat pe Osama bin Laden într-o melodie, l-a amenințat pe fostul președinte Barack Obama că „îi va tăia gâtul” și a apărut în videoclipuri de propagandă, inclusiv unul în care ținea în mână capul unui om.

La doar câteva săptămâni de la căsătoria cu Cuspert, Greene și-a dat seama că a făcut o greșeală teribilă. A fugit înapoi în SUA, unde a fost imediat arestată și a fost de acord să coopereze cu autoritățile.

A pledat „vinovat” la acuzația de mărturie mincinoasă într-un caz care implică terorism internațional și a fost condamnată la doi ani de închisoare.

A fost eliberată vara trecută.

Reprezentanții FBI au spus, într-o declarație pentru CNN, că, în urma cazului Greene, „s-au făcut mai mulți pași într-o varietate de domenii pentru a identifica și reduce vulnerabilitățile de securitate. FBI continuă să consolideze măsurile de protecție în realizarea activității sale vitale”.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *