Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Soroca 4 Ianuarie 2016, ora 16:39

O avocată din Soroca a fost prinsă cu 6000 de dolari mită

Marime Font

O avocată din Soroca a fost reţinută preventiv pentru 72 de ore, fiind suspectată de procurori şi ofiţerii CNA de trafic de influenţă. 

Potrivit denunţătorului, femeia ar fi pretins diferite sume de bani pentru a-i uşura pedeapsa penală pentru un omor din imprudenţă, susţinând că are influenţă asupra mai mulţi funcţionari, între care medici-legişti, poliţişti, procurori şi judecători, şi că-i poate determina pe aceştia să ia o decizie favorabilă în privinţa lui.

În mărturia sa, bărbatul a declarat că, în perioada 2014-2015, avocata ar fi primit de la el aproximativ 6500 de euro sub pretextul influenţării funcţionarilor. În pofida acestui fapt, denunţătorul a fost condamnat de instanţa de fond la 7 ani de închisoare, iar ulterior instanţa de Apel i-a stabilit o pedeapsă de 12 ani de privaţiune de libertate.Declarantul a mai comunicat că, după condamnare, avocata ar fi venit cu o altă sugestie, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie. Pentru a soluţiona cazul, femeia ar fi pretins 6000 de dolari.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc astăzi în jurul orei 15.00, avocata fiind prinsă în momentul în care primea suma pretinsă. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani.  

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul