Actualitate

O basarabeancă a fost numită director al BERD în Bulgaria

Larisa Manastirli este auditor de specialitate şi a activat în anii 1996-1998 în calitate de consultant la proiectul GTZ, după care timp de trei ani a muncit ca secior auditor la compania PricewaterhouseCoopers, fiind colegă cu Dorin Drăguţanu, actualul Guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei.

Manastirli s-a alăturat BERD în 2001, la Chișinău, ca bancher și a lucrat pe investiții în instituțiile financiare, infrastructuri municipale şi de mediu, agrobusiness și sectorul energetic. După o perioadă de muncă la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (2007-12) a revenit la BERD și a devenit șefă a operațiunilor Băncii în Republica Kîrgîzstan.

Potrivit unui comunicat BERD, în noua sa pozitie de Director pentru Bulgaria, Larisa Manastirli va fi responsabilă pentru investițiile și operațiunile BERD în această țară și va raporta lui Matteo Patrone, Director Regional, cu sediul la Bucureşti.

„Faptul că am fost numită director pentru Bulgaria este o mare onoare pentru mine şi aştept cu nerăbdare de începe activitatea. Bulgaria este o țară importantă pentru BERD. Avem o echipă puternică pe teren și suntem gata să extindem sprijinul nostru pentru a aprofunda impactul activităţii noastre. Cele mai recente prognoze macroeconomice făcute de BERD pentru Bulgaria prevăd o creștere modestă anul viitor și obiectivul nostru este de a converti aceşti muguri verzi în creștere durabilă şi de lungă durată”, a declarat Larisa Manastirli.

De la începutul operațiunilor sale în Bulgaria în 1991, BERD a investit aproape trei miliarde de euro în această țară. În luna iulie 2015, BERD a adoptat o nouă strategie de țară pentru Bulgaria, care identifică dezvoltarea de politici și a investițiilor în domeniul energiei durabile, sprijinirea trecerii la o creștere mai durabilă axat pe competitivitate, și aprofundarea intermedierii financiare (cu accent mai mare pe sectoarele non-bancare) ca prioritățile Băncii.

Sursa: mold-street.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *