Actualitate

O companie americană a creat colanţi anti-glonţ

Ei bine, adevărul este că aceştia nu te apără de gloanţe în sensul direct al cuvântului, dar ţesătura din care sunt produşi a fost dezvoltată din fibre "balistice". Producătorul anunţă că, datorită unui proces de tricotare şi fabricaţie deosebit, fibrele sunt de 10 ori mai rezistente ca oţelul. De fapt, maşina tradiţională de ţesut colanţii nu a rezistat, fiind nevoie să fie modernizată în conformitate cu necesităţile impuse. În acest fel, a fost creat produsul care poate fi purtat întreaga zi, fără a limita confortul sau stilul.

Dresurile sunt uşoare şi ultra rezistente, compania promiţând că acestea îşi păstrează aspectul până la 50 de purtări. Fibrele utilizate în producere sunt identice celor folosite pentru vestele anti-glonţ. Acestea mai sunt şi non-toxice, anti bacteriene şi plăcute la atingere, ceea ce le face confortabile deopotrivă. Cusăturile sunt mai rezistente decât la colanţii obişnuiţi, dar şi banda din talie este invizibilă. Proiectul a fost finanţat pe platforma Kickstarter, impactul fiind atât de puternic, încât suma adunată a depăşit-o de aproape opt ori pe cea solicitată, semn că invenţia este una de impact.

Livrările primelor mostre, ce conţin un ciorap din ţesătura Sheerly Genius şi unul din material obişnuit din comerţ, pentru comparare, vor începe în luna august. Iar începând cu luna noiembrie, vor fi efectuate primele livrări ale colanţilor. Preţul acestora la precomandă a fost de 79 de dolari, urmând să ajungă în vânzare în masă cu 99 de dolari pentru o pereche.

Sursa: canal3.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *