Actualitate

O dau in judecata pe Greceani

Trei zile consecutiv, Iurie Marian, veteran, participant la razboaiele din Afganistan si Transnistria, a protestat in fata guvernului, solicitand un ajutor financiar pentru o operatie la coloana vertebrala.

„La Greceanai m-am adresat cu sapte luni in urma, dar, pana in ziua de azi, n-a vrut sa ma primeasca in audienta”, ne-a spus veteranul, invalid de gradul I. De cativa ani, el se deplaseaza cu ajutorul unui scaun cu rotile. Operatia neurochirurgicala de care are nevoie este una complicata, costul acesteia se ridica la 30 de mii de euro. Medicii moldoveni nu dispun de aparataj performant pentru o astfel de operatie.

Veteranul este sustinut, in protestul sau, de camarazii de arme, care au declarat: „Suntem alaturi de prietenul nostru impotriva acestui regim comunist. Deocamdata, rugam actualul prim-ministru ca, impreuna cu ceilalti demnitari din guvern, sa paraseasca scena politica, deoarece degeaba stau in guvern si rod scaunele”. Totodata, ei au facut apel catre colegii lor sa protesteze de azi, impreuna cu Iurie Marian, in fata casei primului-ministru. „O s-o dau in judecata si o sa-mi plateasca mai mult, o sa ajung la CEDO, numai acolo voi gasi dreptate”, ne-a spus Iurie Marian.

Contactat de TIMPUL, Serviciul de presa al executivului ne-a spus ca Z. Greceanai nu are reactii la acest caz.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *