Editorial

O dublă

Deși cele două proiecte media au fost lansate în contexte diferite, ele au mai multe lucruri în comun decât s-ar părea la prima vedere. Ambele reprezintă o reacție la un spațiu mediatic profund antinațional și antiromânesc. Atât lansarea TIMPULUI în 2001, cât și lansarea 10TV în 2016, au fost la vremea lor niște aventuri. Puțini dădeau ziarului nostru șanse să reziste prea mult, poate și mai puțini credeau că televiziunea noastră va avea un viitor.

Dar iată că suntem aici. TIMPUL apare săptămână de săptămână, în măsura în care poate răspunde la necesitățile de a se informa ale abonaților noștri, iar 10TV vine în casele voastre cu știri și analize zi de zi. Meritul, firește, este al celor care ne urmăresc, fiindcă anume de la ei preluăm energia necesară pentru a munci.

Nu voi uita niciodată cum, pe masa din bucătăria apartamentului de la Ciocana, unde am copilărit, erau înșirate zeci de variante de sigle și logouri pentru TIMPUL. Drumul de la ideea primară până în ziua de astăzi pare atât de greu, încât cei 16 ani par puțini. Celebrarea acestei aniversări este posibilă exclusiv energiei unice, emanate de Constantin Tănase. Toți cei care au lucrat alături de el știu câtă vigoare și putere răspândea fondatorul TIMPULUI. În atare condiţii, oricât de greu ne-ar fi, nu avem dreptul să renunțăm la drumul pe care am pornit atunci.

Unica mare dorință a mea este ca, atunci când vom celebra 16 ani de la lansarea 10TV, să trăim cu toții în pace, într-o țară reîntregită și împăcată. Pentru realizarea acestui vis, avem nevoie în continuare de susținerea dumneavoastră. Abonați-vă la TIMPUL, donați pentru 10TV / Unirea TV şi răspândiți acest mesaj tuturor celor pe care-i cunoașteți. Am putea fi primii doar dacă vom rămâne uniți. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *